Ratten bestrijden

Ratten bestrijden? In Nederland komt de rat veel voor. Ze komen vooral voor in containers, riolen en kruipruimtes. Ratten zijn niet alleen onhygiënisch, ook kunnen zij schade aanrichten aan uw eigendommen. Om meer te weten te komen over ratten en rattenbestrijding kunt u contact met ons opnemen.

rat-overlast-bestrijden
rat-overlast-bestrijden-iso
 
 

Zo snel mogelijk ratten bestrijden?

Ratten kunnen voor overlast verzorgen op verschillende manieren. Niet alleen dragen ratten ziektes en bacteriën met zich mee die zij kunnen overdragen aan mensen, ook brengen ratten materiële schade aan. Ratten scheiden zich af van andere zoogdieren door hun tanden. Ratten moeten blijven knagen om hun tanden kort en scherp te houden. Wanneer ratten niet genoeg knagen kunnen hun tanden zo lang en bot worden waardoor ze uiteindelijk zullen sterven. Ratten knagen dan ook aan alles wat los en vast zit; niets blijft gespaard bij dit knaagdier. Zodra u last heeft van ratten wordt het aangeraden om maatregelen te nemen. Wist je dat wij onderdeel zijn van Netwerk Nv? Je leest hier meer over onze andere diensten.

Handige tips & tricks om
de ratten tegen te gaan

1

Zoek de ingangen

Je kunt je niet van ratten ontdoen als er steeds weer nieuwe exemplaren binnen kunnen komen. Zoek de ingangen in uw woning of bedrijf. Ratten komen vaak binnen via een kapotte riolering, controleer of u last heeft van een rioolbreuk binnen of buiten u gebouw of woning.

2

Haal water en voedsel weg

Ratten kunnen niet zonder water. Neem zoveel als mogelijk water weg en repareer lekkages. Zorg ervoor dat ratten niet bij het voedsel komen zoals bijvoorbeeld een afvalcontainer of bij u voedselvoorraden.

3

Gebruik handschoenen

Kom niet met bloten handen aan welke rattenval dan ook. Zorg ervoor dat er geen menselijke geur op de val komt. Ratten zijn namelijk erg voorzichtig.

Alles al geprobeerd?

Geen zorgen wij kunnen u helpen!

Onze werkwijze

In korte stappen

1
Afspraak maken

U kunt telefonisch of via het formulier contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.

2
Snel op locatie

Uw melding komt binnen bij onze plaagdierspecialisten en zij komen na telefonisch overleg bij u op locatie.

3
Plan van aanpak

Onze plaagdierspecialisten maken op basis van een visuele inspectie een plan van aanpak op.

4
Ongediertebestrijding

We starten met de bestrijding van de ongedierte. Tevens voeren we de wering uit om meer overlast te voorkomen.

5
Preventie tips

Na afloop ontvangt u vanuit de specialist tips en ontvangt u per e-mail een rapport met foto’s en aanbevelingen.