Preventie van ongedierte

Preventie van ongedierte? Wanneer u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt kunt u de kans op ongedierte verminderen. Ongedierte kan ervoor zorgen dat de rust wordt verstoord, dat uw eigendommen worden aangetast en dat bacteriën worden verspreid. Dit is maar een fractie van de redenen om ongedierte te vermijden. Preventieve maatregelen hoeven niet duur te zijn maar soms moeten er strengere maatregelen worden genomen dan u denkt. Hoe kunt u effectief ongedierte voorkomen? Lees snel verder. Liever gelijk een afspraak maken? Dat kan! Wist je dat wij onderdeel zijn van Netwerk Nv? Je leest hier meer over onze andere diensten.

muggen-overlast-bestrijden
muggen bestrijden

Voedsel

U heeft het vast wel eens gemerkt; u zit op een terras en U heeft constant last van wespen. Of er vliegen steeds maar kleine vliegjes in de buurt van uw vuilnisbak of fruitschaal. Erg vervelend! Insecten zijn altijd opzoek naar voedsel om te overleven. Om ongedierte op een milieuvriendelijke wijze te voorkomen is het dus van belang om op de juiste manier met etenswaren om te gaan; laat geen etensresten liggen, maak meteen schoon zodra u heeft gemorst en zorg ervoor dat etenswaren die over de datum zijn meteen worden weggegooid.
Ook zoetigheden zoals frisdrank kunnen ongedierte aantrekken. Zorg er dus voor dat u verpakkingen niet open laat staan.

Hygïene

Hygiëne en ongedierte hebben veel met elkaar te maken. Onhygiënische omgevingen trekken ongedierte aan. Ratten, muizen en insecten zijn gek op rottend voedsel, stof, rioleringen en plekken die niet goed zijn schoongemaakt. Het is daarom heel erg belangrijk om hygiënisch te werk te gaan. Gooi vuilniszakken weg zodra ze vol zijn, Dit kan tot grote ergernis leiden. Het is daarom belangrijk om regelmatig uw omgeving goed en zo nauwkeurig mogelijk schoon te maken.Een tip is om met een schoonmaakschema te werken zodat de hygiëne wordt bijgehouden.

Vocht

Ook vocht trekt ongedierte aan. Sommige insecten, zoals pissebedden en zilvervisjes, hebben een vochtige leefomgeving nodig om te kunnen overleven. Stilstaand water is bijvoorbeeld de perfecte broedplaats voor muggen. Het lastige aan vocht is dat het overal in trekt. Hout en papier zijn dan ook vaak het slachtoffer van ongedierte. Het kan soms lastig zijn om deze plekken zelf te behandelen. Toch is het belangrijk om vochtige plekken tijdig te behandelen aangezien vochtige plekken kunnen schimmelen. Controleer daarom regelmatig de kruipruimtes op vocht en laat kamers vaak genoeg doorluchten om de luchtvochtigheid te verminderen.

Bouwkundige maatregelen

Door openingen in uw woning of bedrijfspand kunnen plaagdieren zoals bijvoorbeeld muizen en ratten naar binnen komen. Zodra de temperatuur buiten gaat zakken kiezen plaagdieren voor een warm plekje en zullen zij bij u naar binnen komen. Ook kan dit het gehele jaar door plaatsvinden, omdat plaagdieren op zoek zijn naar voedsel.
Wij adviseren om openingen dicht te maken met een speciaal daarvoor geschikt materiaal denk bijvoorbeeld aan RVS weringsgaas en een speciale muiswerende kit. Onze specialisten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en adviseren en uitvoeren van bouwkundige maatregelen waardoor er duurzaam plaagdieren worden voorkomen. Door het nemen van bouwkundige maatregelen kunnen kosten op de langer termijn bespaard worden omdat er minder ongedierte binnen kan komen.