Motten bestrijden

Motten bestrijden? Motten zijn er in verschillende soorten denk bijvoorbeeld aan de Kleermot deze beschadigt u kleding. Vaak wordt er kleding opgeslagen die niet gebruikt wordt in dozen op zolder en kasten. Na een verloop van tijd kunnen hier kleermotten in ontstaan. Deze tasten de kleding aan.
Er zijn ook motten die u droge levensmiddelen aantasten dit zijn vruchtmotten. Denk bijvoorbeeld aan oude etenswaren wat opgeslagen ligt of productresten die de ontwikkeling van vruchtmotten kan veroorzaken.
Wilt u meer informatie over motten en motten bestrijden? Neem dan contact met ons op.

motten-overlast-bestrijden
motten-overlast-bestrijden-iso
 
 

Zo snel mogelijk motten bestrijden?

Wilt u geen risico’s lopen ? Het is belangrijk om snel te reageren op overlast van motten. Wij onderzoeken de bron van de overlast en zullen u adviseren om terugkerende overlast van motten te voorkomen. Ook kunnen er speciale vallen geïnstalleerd worden met feromonen die alle mannetjes motten afvangt. Mochten de motten in de omgeving verder verspreid zijn en brengen deze risico’s met zich mee dan kunnen wij in overleg met u een bestrijdingsactie opstarten die volgens alle regelgeving en met de juiste veiligheidsmaatregelen wordt uitgevoerd. Heeft u last van motten en wilt u deze permanent verwijderen? Neem dan contact met ons op. Wist u dat wij onderdeel zijn van Netwerk Nv? U leest hier meer over onze andere diensten.

Handige tips & tricks om
zelf motten te bestrijden

1

Voedselvoorraad

Let goed op de houdbaarheidsdatum van producten in kasten of magazijnen. Droge producten kunnen de ontwikkeling van motten veroorzaken. Het advies is om producten zoals meel en grondstoffen niet te warm op te slaan, het liefst onder de 15graden om de ontwikkeling van motten te voorkomen.

2

Productresten

De larve van motten kunnen zich goed ontwikkelen in productresten. Denk bijvoorbeeld aan productiemachines die vervuild zijn of de broodsnijmachine waar resten in zitten. Motten zullen deze productresten snel vinden. Een goede schoonmaak hierin is erg belangrijk.

3

Oude kleding

Kleermotten zullen u oude kleding snel vinden op zolder, controleer regelmatig u oude kleding op zolder of breng deze naar de afval recycling. Hiermee wordt voorkomen dat niet gebruikte kleding of wollen dekens worden besmet met kleermotten.

Alles al geprobeerd?

Geen zorgen wij kunnen u helpen!

Onze werkwijze

In korte stappen

1
Afspraak maken

U kunt telefonisch of via het formulier contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.

2
Snel op locatie

Uw melding komt binnen bij onze plaagdierspecialisten en zij komen na telefonisch overleg bij u op locatie.

3
Plan van aanpak

Onze plaagdierspecialisten maken op basis van een visuele inspectie een plan van aanpak op.

4
Ongediertebestrijding

We starten met de bestrijding van de ongedierte. Tevens voeren we de wering uit om meer overlast te voorkomen.

5
Preventie tips

Na afloop ontvangt u vanuit de specialist tips en ontvangt u per e-mail een rapport met foto’s en aanbevelingen.