Meeuwen verjagen

Meeuwen bestrijden? Dat mag wettelijk helaas niet en dit maakt meeuwen verjagen vaak ook lastiger dan het weren van andere vogels. De dieren maken luide krijsgeluiden, slopen vuilniszakken- en bakken, vervuilen de omgeving met uitwerpselen en vertonen agressief gedrag naar mensen en kinderen. Neem voor meer informatie over meeuwen en meeuwen verjagen contact met ons op, we helpen u graag.

 
 

Zo snel mogelijk meeuwen verjagen?

Doordat de meeuw in Nederland (en in Europa) een beschermde diersoort is, mogen meeuwen niet bestreden worden en mogen we slechts meeuwen verjagen. Het is daarom ook belangrijk om al snel preventieve maatregelen te nemen voor het verjagen van meeuwen omdat het voorkomen van meeuwen makkelijker is dan meeuwen verjagen. Wij zullen dan ook op locatie komen kijken wat voor u de beste en meest effectieve oplossing is en bieden hierbij vaak opties als vogelnetten, vogelpinnen of andere werende maatregelen. Last van meeuwen? Neem direct contact met ons op over meeuwen verjagen. Wist u dat wij onderdeel zijn van Netwerk NV? U leest hier meer over onze andere diensten.

 
 

Overlast van meeuwen in de praktijk

Meeuwen zijn echte alleseters en voeden zichzelf over het algemeen dan ook met vis, schelp- en schaaldieren, wormen, kleine zoogdieren en etensafval van de mens. Overlast van meeuwen vindt u om deze reden niet alleen aan de kust maar ook in het binnenland, met name rondom stortplaatsen. De vogels overwinteren in ons eigen land en u kunt dan ook gedurende het hele jaar te maken krijgen met meeuwen. Overlast kunt u herkennen aan een vervuilde omgeving (met uitwerpselen); kapotgebeten afvalzakken- en bakken; vraatschade aan granen, maïsvruchten en grasland. Om deze problemen te voorkomen kiest u voor preventief meeuwen verjagen, alvorens de problemen zich voordoen.

Let op: indien u een vijver met vissen in uw tuin heeft, dient u deze goed te beschermen tegen meeuwen. Kies ook dan voor een effectieve methode voor meeuwen verjagen.

 
 

Handige tips & tricks om
zelf meeuwen te verjagen

1

Maak afval onbereikbaar

Sluit uw afvalbakken goed af en zorg dat er geen losse afvalzakken beschikbaar zijn voor meeuwen. Wanneer meeuwen niet bij afval kunnen, zal het aanbod van eten voor de meeuw in uw omgeving afnemen en zullen ze op zoek gaan naar een andere locatie. Indien afval niet goed afgesloten is zullen de vogels terugkomen en uw afvalzakken en bakken overhoop halen en/of slopen. Let op: dit geldt ook voor overig voedsel voor de meeuw (denk aan etensresten, e.d.)

2

Sluit uw omgeving af

Dit doet u door middel van het plaatsen van schrikdraad, prikdraad en/of netten. Neem bij twijfel vrijblijvend contact met ons op bij het kiezen van de beste optie voor uw situatie. Doe dit tijdig want let op: meeuwen voorkomen is makkelijker dan meeuwen verjagen.

3

Houd uw dak schoon

Verwijder organisch afval zoals takken en bladeren, verwijdere oude (meeuwen)nesten en spoel alles schoon met water. Een schoon dak is namelijk niet aantrekkelijk voor meeuwen en zo zullen meeuwen eerder wegblijven.

4

Ga voor een meeuwenverschrikker

Net als voor vele andere vogels, kunt u er ook voor kiezen om een meeuwenverschrikker aan te schaffen. Let op: doe dit slechts als aanvulling op de andere tips. Een vogelverschrikker alleen is niet effectief.

Alles al geprobeerd?

Geen zorgen wij kunnen je helpen!

Onze werkwijze

In korte stappen

1
Afspraak maken

U kunt telefonisch of via het formulier contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.

2
Snel op locatie

Uw melding komt binnen bij onze plaagdierspecialisten en zij komen na telefonisch overleg bij u op locatie.

3
Plan van aanpak

Onze plaagdierspecialisten maken op basis van een visuele inspectie een plan van aanpak op.

4
Ongediertebestrijding

We starten met de bestrijding van de ongedierte. Tevens voeren we de wering uit om meer overlast te voorkomen.

5
Preventie tips

Na afloop ontvangt u vanuit de specialist tips en ontvangt u per e-mail een rapport met foto’s en aanbevelingen.