Duiven bestrijden

Duiven bestrijden? Duiven laten zich maar lastig verjagen. Ze komen af op plekken waar veel voedsel te vinden is en ze blijven hier het liefst rondhangen. Steden en dorpen zijn voor duiven dan ook de ideale ‘prooi’. Duiven zorgen hier niet alleen voor geluidsoverlast, maar ook voor flinke materiële- en gezondheidsschade door de bijtende werking van uitwerpselen. Neem voor meer informatie over duiven en duiven bestrijden contact met ons op, we helpen u graag.

duiven-achtergrond
duif-isolated-detail

Zo snel mogelijk duiven bestrijden?

Hoewel duiven op het eerste gezicht onschuldig lijken kunnen ze toch flink wat schade aanrichten. Hun koerende geluid kan uw rust verstoren en ook hun uitwerpselen kunnen erg vervelend zijn. Vogelpoep heeft namelijk een bijtende werking en brengt verschillende bacteriën met zich mee zoals listeria en salmonella. Vogelpoep brengt dus niet alleen materiële schade met zich mee, maar ook onze gezondheid kan eronder lijden. Last van duiven? Neem direct contact met ons op. Wist u dat wij onderdeel zijn van Netwerk NV? U leest hier meer over onze andere diensten.

duiven-bestrijden-netwerknv-voorbeeld1

Overlast van duiven in de praktijk

Over het algemeen nestelen duiven zich op een harde ondergrond. Denk hierbij aan uw vensterbank, de zolder of uw balkon. Uiteraard kan geluidsoverlast als gevolg hiervan een eerste reden zijn om te kiezen voor duiven bestrijden met Bestrijdingongedierte.nl, maar de schade die de vogels veroorzaken is over het algemeen een groter probleem. De bovengenoemde bijtende werking van uitwerpselen zorgt er namelijk vaak voor dat steen- en andere gevelmaterialen worden aangetast. Houd er hierbij rekening mee dat duiven zich vaak vasthouden aan gewoontes en dat wil zeggen dat de kans groot is dat de duiven terugkomen wanneer ze eenmaal een nestje bij uw huis hebben gehad. Overweeg daarom ook bij een verlaten nest de diverse preventieve opties voor duiven bestrijden.

duiven-bestrijden-netwerknv-voorbeeld1
duiven-bestrijden-netwerknv-voorbeeld2

Meer dan alleen duiven…

Bij een duivennestje komt vaak ook overlast van andere ongedierte kijken. In de nesten van duiven vindt u vaak namelijk ook verhoogde aantallen van motten, vliegen, kevers, mijten, zilvervisjes en stofluizen. Heeft u huisdieren? Wacht ook dan niet te lang met duiven bestrijden. Duiven dragen vaak diverse parasieten zoals mijten, teken, vlooien en luizen met zich mee, evenals meerdere ziektes. Voorkom daarom snel dat de duiven deze parasieten of ziektes overdragen op uw onschuldige viervoeter en kies voor duiven bestrijden.

Handige tips & tricks om
zelf duiven te bestrijden

1

Draad of touw spannen

Deze oplossing werkt goed voor balkons, waar de duiven op de rand zitten. Door een dun draad op 10 centimeter boven de balustrade te spannen kan de duiven niet meer landen. Op deze manier kunnen de duiven niet meer landen en dus ook niet nestelen. Werkt dit niet? Probeer dan duiven te bestrijden met een net.

2

Ophangen van cd’s

Duiven zijn over het algemeen schrikachtige vogels en bij de kleinste vorm van gevaar zullen ze een veiliger plekje opzoeken. Hang daarom op verschillende plaatsen cd’s aan een lijntje zodat het zicht van de duiven wordt belemmerd door het reflecterende licht. Tip: geen CD’s? Ook stroken aluminiumfolie bereiken hetzelfde effect.

3

Afschermen met een net

Het klinkt misschien als een open deur, maar effectief is het zeker. Door een net te spannen over uw tuin of balkon wordt het hermetisch afgesloten voor duiven. Het is een simpele, maar effectieve manier voor duiven bestrijden.

Let op: Volgens wet- en regelgeving is het bestrijden van duiven in Nederland niet toegestaan. Vanuit Bestrijdingongedierte.nl zullen wij dan ook enkel duiven weren.

Alles al geprobeerd?

Geen zorgen wij kunnen u helpen!

Onze werkwijze

In korte stappen

1
Afspraak maken

U kunt telefonisch of via het formulier contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.

2
Snel op locatie

Uw melding komt binnen bij onze plaagdierspecialisten en zij komen na telefonisch overleg bij u op locatie.

3
Plan van aanpak

Onze plaagdierspecialisten maken op basis van een visuele inspectie een plan van aanpak op.

4
Ongediertebestrijding

We starten met de bestrijding van de ongedierte. Tevens voeren we de wering uit om meer overlast te voorkomen.

5
Preventie tips

Na afloop ontvangt u vanuit de specialist tips en ontvangt u per e-mail een rapport met foto’s en aanbevelingen.