Muizen zijn kleine, schattige beestjes maar ze kunnen voor ontzettend veel overlast zorgen in uw huis. Naast dat ze aan uw etensresten knagen, kunnen ze uitwerpselen achterlaten en ziektes met zich mee brengen. Wat kunt u doen tegen muizen in huis? Wij vertellen u er graag meer over.  

Hoe weet u of u muizen in huis heeft? 

De eerste tekenen van muizen in huis zijn onverklaarbare geluiden uit hoeken, spleten en/of achter muren. Echter krijgt u ook bij een beginnende muizenplaag al te maken met zichtbare tekenen van een muis. U gaat bijvoorbeeld uitwerpselen zien door en nabij het huis en u vindt hoogstwaarschijnlijk aangevreten verpakkingen in uw keukenkastjes.  

Hoe kunt u muizen voorkomen?  

Er zijn een aantal dingen waar muizen dol op zijn. Als deze zaken van toepassing zijn op uw huis, vergroot u dus de kans dat u te maken krijgt met een muizenplaag. Om dit tegen te gaan, kunt u de volgende voorzorgsmaatregelen nemen.  

Voedsel goed opbergen 

Aangezien muizen afkomen op eten en etensresten, is het belangrijk om voedingsmiddelen in uw huis zo goed mogelijk op te bergen. Laat geen verpakkingen geopend in uw kast staan, maar sluit deze goed af met behulp van een afsluitbare zak of doos. Tegen een kleine prijs vindt u ook clips waarmee u bijvoorbeeld een zak cornflakes of chips hermetisch kunt afsluiten.  

Sluit kieren en spleten af 

Muizen komen doorgaans in uw keuken of woonkamer wanneer er een kier of spleet naar buiten bestaat. U kunt dus voorkomen dat muizen in deze ruimtes komen door deze kieren te bedekken en eventuele gaten op te vullen. De makkelijkste manieren om deze gaten te dichten is met kit, ijzergaas of staalwol.  

Ruim etensresten op 

Wanneer u klaar bent met eten, is het verstandig om direct de tafel af te ruimen en alle restjes weg te gooien om een bezoek van muizen te voorkomen. Veeg vervolgens met een doekje over de tafel zodat ook daar geen kruimels blijven liggen. Wanneer u ook nog regelmatig stofzuigt en dweilt, zijn muizen in huis hoogst onwaarschijnlijk.  

Muizen in tuin voorkomen 

Wanneer muizen in uw tuin komen, is de kans groot dat ze ook in uw huis belanden. Zorg daarom voor kort gemaaid gras, ruim tuinafval op en snoei regelmatig uw stuiken en planten. Zo ontstaan er minder schuilplekken voor muizen en zullen ze dus niet lang in uw tuin vertoeven.  

Snel van muizen in huis afkomen 

Wanneer u alle voorzorgsmaatregelen heeft genomen maar de muizen nog steeds een bezoekje aan uw huis brengen, kunt u besluiten om actief de muizen te bestrijden  

Dan zou u er in eerste instantie voor kunnen kiezen om muizenvallen te plaatsen. Er zijn ook diervriendelijke muizenvallen waarmee u het diertje enkel vangt en vervolgens op een afgelegen plek kunt vrijlaten.  

Heeft u alles geprobeerd, maar verdwijnen de muizen niet? Of wilt u het bestrijden of voorkomen van muizen direct professioneel aanpakken? In deze gevallen doet u er dan verstandig aan om een ongediertebestrijder in te schakelen. In dat geval bent u bij ons van Bestrijdingongedierte aan het juiste adres. Wij weten hoe je een muizenplaag snel, veilig en vakkundig kunt oplossen. Heeft u nog vragen over het bestrijden van muizen of ander ongedierte zoals ratten en mollen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag!