Spinnen bestrijden?

Spinnen bestijden? De zomerperiode loopt op zijn einde en langzaamaan daalt de temperatuur. De ideale periode voor spinnen. Spinnen zijn namelijk het meest actief in de herfst. In herfst gaan mannetjesspinnen op zoek naar vrouwtjesspinnen om mee te paren. Vrouwtjesspinnen leggen ongeveer 100 tot 200 eitjes per keer, dit doen ze allemaal op hun web. Heeft u nog geen spinnen gespot, maar heeft u wel overlast van webben? Houdt er dan rekening mee dat de spinnen al bezig zijn met voortplanten.

spin-overlast-bestrijden
spin-overlast-bestrijden-iso

Goed voor de natuur

Spinnen zijn onmisbaar voor de natuur. Over het algemeen veroorzaken spinnen buiten geen overlast. Heeft u overlast van spinnen in uw huis? Dan bestaat er mogelijkheid om deze te bestrijden. Buitenshuis laten we de natuur zijn gang gaan. Spinnen hebben diverse natuurlijke vijanden bijvoorbeeld, vogels, duizendpoten en sluipwespen. Spinnen dragen bij aan het handhaven van het natuurlijke evenwicht in de natuur. Bij het uitroeien of verdelgen van spinnen kan het zijn dat er een plaag ontstaat van een andere plaagdiersoort, zoals bijvoorbeeld kevers.

Spinnen in huis

Spinnen zorgen ook in huis voor een natuurlijk evenwicht. Heeft u overlast van insecten, zoals bijvoorbeeld de mug? Spinnen zijn de natuurlijke vijand van de mug en zij doen het werk voor u. Zolang u geen last heeft van een spinnenplaag kan het geen kwaad om spinnen in huis te hebben. Zijn het geen enkele spinnen, maar heeft u een ware spinnenplaag? Wij helpen u graag met het bestrijden van spinnen in uw huis! Kies voor onze professionele spinnen bestrijden en maak direct een afspraak!

Een spinnenplaag in huis herkennen

Een spinnenplaag ontstaat vaak in de herfst en kan op verschillende plekken in uw huis ontstaan. Spinnen gaan op zoek naar beschutte plekjes waar veel insecten voorbijkomen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Achter plinten
  • Bij afvalbakken
  • In (vochtige) kelders
  • In kruipruimtes
  • Op zolder

Woont u aan het water? Dan is de kans groter dat u meer overlast van spinnen kan ervaren. Woningen aan het water zijn over het algemeen vochtiger en hoe vochtiger de woning, hoe meer spinnen in huis!

Spinnen in huis voorkomen

De specialisten van Netwerk NV geven u graag tips om spinnen in huis te voorkomen:

  1. Houd uw huis opgeruimd! Zorg dat de spinnen niet de mogelijkheden krijgen om op zoek te gaan naar een beschut plekje om te paren.
  2. Maak kieren en gaten dicht, hiermee maakt u het voor de spinnen lastiger om uw huis binnen te komen.
  3. Zet een bakje met citroensap in uw woning! Spinnen houden net zoals ratten niet van bepaalde geurtjes. Bij ratten is dit munt, maar spinnen houden niet van de geur van citroen of de geur van pepermunt.
  4. Neem een kat of poes. Katten zijn samen met vogels een natuurlijke vijand van de spin. Een kat zorgt ervoor dat uw huis in korte tijd spinvrij wordt.

Spinnen bestrijden

Wanneer u last heeft van spinnen kan dit om verschillende redenen zijn. Angst voor spinnen, last van spinnenwebben en vrees voor besmettingen spelen hierbij vaak een grote rol. Voor meer informatie over spinnen en spinnenbestrijding kunt u contact met ons opnemen!

Last van andere ongedierte?

Elk soort ongedierte vraagt om een ander plan van aanpak. Het ene beestje is makkelijker te bestrijden dan de ander. De bestrijdingsdienst bekijkt daarom eerst de grootte, de plaats en de hoeveelheid van het ongedierte. We bekijken samen met u wat ervoor nodig is om het ongedierte voorgoed te bestrijden!

Netwerk NV

Bestrijdingongedierte.nl is onderdeel van Netwerk NV. Dé specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven en particulieren.

Netwerk NV Plaagdiermanagement is een dochteronderneming van de firma Netwerk NV. Netwerk NV is gespecialiseerd in afvalinzameling en verwerking voor bedrijven, daarnaast richten zij zich op een diversiteit aan reinigingsactiviteiten. Lees hier meer over Netwerk NV.