Ratten in huis? Voorkomen en bestrijden

Ratten in uw huis, tuin of bedrijfspand? Dat is wel het laatste wat u wilt! Wist u bijvoorbeeld dat ratten zich snel kunnen voortplanten? Voordat u het weet heeft u binnen no-time last van een echte rattenplaag! Er zijn een varia aan mogelijkheden om een rattenplaag te voorkomen en om ratten uiteindelijk te bestrijden. Onze plaagdierspecialisten geven u graag advies om ratten in uw woning, tuin of bedrijfspand te voorkomen en te bestrijden. Heeft u onze hulp nodig bij professionele ratten bestrijding? Neem contact met ons op!

rat-overlast-bestrijden
rat-overlast-bestrijden-iso

Last van ratten in/rondom uw huis en tuin?

Wanneer u last heeft van ratten in en rondom uw huis en/of tuin dan heeft u waarschijnlijk te maken met de bruine rat. De bruine rat komt namelijk het meest voor in laagbouw en woningen. Op hogere en lastig bereikbare plekken komt de zwarte rat het meest voor. Onze ongediertebestrijders zijn gespecialiseerd in alle soorten ratten en kunnen u helpen met onze ratten bestrijding.

Hoe krijgt u ratten in uw huis, tuin of bedrijfspand?

Overlast van ratten kent verschillende oorzaken, hierbij kunt u aan de volgende oorzaken denken:

 1. Winterkou
  Tijdens de koude wintermaanden gaan ratten op zoek naar voedsel op andere plekken dan in de zomer. Buiten is er namelijk voor de rat weinig te vinden. Daarom zoeken ze naar voedsel binnenshuis. Zorg er daarom voor dat u uw voedsel in blik of dichte verpakkingen bewaart.
 2. Rioolwerkzaamheden
  Zoals u zich waarschijnlijk kunt voorstellen leven ratten graag in het riool. Wanneer er in uw (woon)wijk rioolwerkzaamheden worden uitgevoerd zou het kunnen voorkomen dat ratten hun leefomgeving ontvluchten en een nieuw plekje zoeken in uw woning, tuin of bedrijfspand.
 3. Ratten bij de buren
  Het kan ook voorkomen dat uw buren last hebben van ratten, zonder dit met hun naaste buren te delen. Wanneer u plotseling last heeft van een rattenplaag is het verstandig dit te bespreken met de buren en gezamenlijk dit probleem op te lossen door middel van professionele ratten bestrijding.

Tips om een rattenplaag te voorkomen

Voorkom ratten in uw woning, tuin of bedrijfspand met onderstaande tips:

 1. Zet vallen neer
  Zet vallen neer op de plekken waarvan u denkt dat ratten uw huis binnenkomen.
 2. Verjaag de ratten met de geur van munt, eucalyptus, chloor, azijn en/of van uien
  Ratten houden niet van bepaalde geuren. Doe één van bovenstaande geuren in een oliegeurhouder en laat dit enkele dagen staan. Door de geur blijven de ratten op afstand.
 3. Huis-tuin en keuken middel: zwarte peper 
  Ratten hebben echt een hekel aan zwarte peper. Strooi meerdere dagen zwarte peper op plekken waar ratten de meeste overlast veroorzaken.

 

Ratten bestrijden door BestrijdingOngedierte.nl

Heeft u alle tips geprobeerd, maar blijft u overlast van ratten behouden? Schakel dan een professionele bestrijder in om uw rattenplaag op te lossen. Onze plaagdierspecialisten kijken samen met u naar het probleem en geven u na het bestrijden van de ratten advies over het weren van ratten in de toekomst. U wilt natuurlijk volgend jaar niet voor hetzelfde probleem staan. Vul ons contactformulier in en onze ongediertebestrijders nemen contact met u op!

Last van andere ongedierte?

Elk soort ongedierte vraagt om een ander plan van aanpak. Het ene beestje is makkelijker te bestrijden dan de ander. De bestrijdingsdienst bekijkt daarom eerst de grootte, de plaats en de hoeveelheid van het ongedierte. We bekijken samen met u wat ervoor nodig is om het ongedierte voorgoed te bestrijden!

Netwerk NV

Bestrijdingongedierte.nl is onderdeel van Netwerk NV. Dé specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven en particulieren.

Netwerk NV Plaagdiermanagement is een dochteronderneming van de firma Netwerk NV. Netwerk NV is gespecialiseerd in afvalinzameling en verwerking voor bedrijven, daarnaast richten zij zich op een diversiteit aan reinigingsactiviteiten. Lees hier meer over Netwerk NV.