HELP! Ik heb ratten in huis, wat moet ik doen?

Ratten, muizen en andere knaagdieren zorgen in de maanden september tot en met maart het meest voor overlast. Tijdens deze maanden gaan ratten namelijk op zoek naar warmte en dat vinden ze vaak in de spouwmuren van woningen. Ratten, voornamelijk de Bruine Rat, zijn echte cultuurvolgers. Deze dieren hebben een groot aanpassingsvermogen, waardoor ze uitstekend kunnen graven, zwemmen en klimmen. Het belangrijkste en sterkste zintuig van een rat is het reukvermogen. Wist u dat ratten voornamelijk ’s nachts actief zijn? Ervaart u overlast van ratten? Kies voor professionele ratten bestrijding! Wij vertellen u graag meer over het herkennen van ratten en hoe wij ratten bestrijden.

rat-overlast-bestrijden
rat-overlast-bestrijden-iso

Hoe herken je ratten in huis?

Ratten leven in heel Nederland en hebben een groot aanpassingsvermogen. Ratten schuilen het liefst op de volgende locaties:

 • In riolering
 • Langs de slootkant
 • In kruipruimtes
 • Op zolder
 • In spouwmuren
 • In en rondom afvalcontainers

Denkt u in uw woning overlast te hebben van ratten? Herken de sporen van een rat:

 • De uitwerpselen van een rat zijn zwart, 2 cm lang en ongeveer 0,5 cm dik
 • Knaagschade aan goederen of materialen
 • Speelsporen
 • Geluid in uw muren of boven uw plafond
 • Buiksmeer sporen
 • Een sterke geur (dit is de urine geur van de ratten)

Herkent u bovenstaande sporen van ratten in uw woning? Schakel dan de hulp van een ongediertebestrijder in voor professionele ratten bestrijding! Onze specialisten kunnen u verder helpen. Neem contact met ons op!

Wie is er verantwoordelijk voor het bestrijden van ratten?

Wanneer u ratten in uw woning of op uw terrein heeft, dan bent u verantwoordelijk voor het bestrijden van de ratten. Laat ratten en/of ander ongedierte door professionele ongediertebestrijders bestrijden. Ongediertebestrijders bestrijden niet alleen de ratten, maar voeren ook weringsmaatregelen uit om ratten in de toekomt te voorkomen.

Ervaart u overlast van ratten in een openbare ruimte? Dan is de gemeente verantwoordelijk. U kunt dan het beste contact opnemen met de wijklijn van uw gemeente.

Huurt u een woning? Neem dan contact op met de woningcoöperatie of de verhuurder van uw woning. Vaak zijn er gezamenlijke afspraken gemaakt omtrent het bestrijden van ongedierte.

Wat doet een ongediertebestrijder tegen ratten?

Een ongediertebestrijder controleert uw woning op mogelijke ingangen voor ratten en voeren verschillende weringsmaatregelen en bestrijdingsmethodes uit. Het doel is om de huidige overlastgevers te bestrijden en ze in de toekomst te voorkomen. Wilt u graag meer informatie ontvangen over de werkzaamheden van een ongediertebestrijder? Wij geven u graag telefonisch meer uitleg over de bestrijding en wering van ratten. Wij zijn op werkdagen bereikbaar op 078-622 22 47.

Kosten ongediertebestrijding ratten

De kosten voor het bestrijden van ratten is afhankelijk van diverse factoren. De plaagdierspecialisten kijken naar de omvang van de rattenplaag, in welk stadium de rattenplaag zit, de methode van de wering en of we het probleem in één keer kunnen oplossen. Onze plaagdierspecialisten werken tegen scherpe tarieven. Wij geven u graag eerst een indicatie van de kosten. Wanneer uw ongedierte probleem na de visuele inspectie erger is dan verwacht, stellen wij een plan van aanpak op en bespreekt het plan met u. Wanneer u akkoord gaat met de kosten gaan wij over tot het bestrijden van de ratten in uw woning!

Last van ander ongedierte?

Elk soort ongedierte vraagt om een ander plan van aanpak. Het ene beestje is makkelijker te bestrijden dan de ander. De bestrijdingsdienst bekijkt daarom eerst de grootte, de plaats en de hoeveelheid van het ongedierte. We bekijken samen met u wat ervoor nodig is om het ongedierte voorgoed te bestrijden!

Netwerk NV

Bestrijdingongedierte.nl is onderdeel van Netwerk NV. Dé specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven en particulieren.

Netwerk NV Plaagdiermanagement is een dochteronderneming van de firma Netwerk NV. Netwerk NV is gespecialiseerd in afvalinzameling en verwerking voor bedrijven, daarnaast richten zij zich op een diversiteit aan reinigingsactiviteiten. Lees hier meer over Netwerk NV.