Kan ik de processierups zelf bestrijden?

Om verspreiding van en contact met de brandharen van de processierups te voorkomen, wordt het door het Kennisplatform Processierups sterk afgeraden om de processierups zelf te bestrijden. De processierups kan de gezondheid van huisdieren en vee beschadigen door het gif in de brandhaartjes. Hierom adviseren wij om een nest zo snel mogelijk te behandelen door een specialist. Bekijk hier onze veilige werkwijze.

processierups-overlast-bestrijden
processierups-overlast-bestrijden-iso

Hoe herken ik een processierups nest?

Een processierups nest is gemakkelijk te herkennen aan de dichte spinsels in een boom. De spinsels zien eruit als spinnenwebben van draden, brandharen en uitwerpselen van de rupsen. De nesten bevinden zich op de stam of in de oksels van de takken van de boom.

Efficiënte bestrijding door een specialist

Onze specialisten kunnen het nest op een snelle en efficiënte wijze voor u bestrijden. Zij beschikken over de juiste beschermingsmiddelen en bestrijden de Processierups met een plantaardige lijm. Deze lijm bestaat enkel uit plantaardige en hernieuwbare grondstoffen en wordt op een natuurlijke wijze afgebroken.

Milieuvriendelijke werkwijze

Bestrijdingongedierte.nl kan de processierups op twee manieren voor u bestrijden. Wij kunnen de processierups fixeren in het nest die na afloop biologisch afbreekbaar is of wij zuigen de processierups met speciale apparatuur uit de boom voor u weg.

Fixeren nest: biologisch afbreekbaar

Bij de eerste optie fixeren onze plaagdierspecialisten het nest op de plek waar deze is aangetroffen. De specialisten spuiten de lijm om en in het nest. De rupsen komen hierdoor in beweging en verdelen zelf het midden in het nest. Hierdoor vormt er een kapsel om nest. Binnen een dag zijn het nest en de brandharen van de processie onschadelijk. Lees op onze blog meer over hoe wij de processierups op een milieuvriendelijke wijze bestrijden.

Wegzuigen eikenprocessierups

Naast dat wij het nest kunnen fixeren en achterlaten op de plek/boom hebben wij ook de juiste kennis en materialen in huis om de nesten voor u weg te zuigen. Bij deze optie laten wij het nest en de rupsen niet achter op locatie en ervaart u geen overlast meer van de processierups zodra wij weg zijn. Onze specialisten hebben de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen aan om de nesten voor u te verwijderen. Alle rupsrestanten worden voor u meegenomen.

Bij beide opties werken wij zonder gif en enkel met milieuvriendelijke middelen. Onze plaagdierspecialisten dragen tijdens het bestrijden de juiste beschermingsmiddelen. De plaagdierspecialisten hebben alle het vakdiploma voor het bestrijden van de Processierups behaald.

Tips & Tricks

Om jeuk en ontstekingen door brandharen van de processierups te voorkomen, geven onze specialisten enkelen tips:
1. Zet planten in uw tuin. Hiermee trekt u de natuurlijke vijand van de processierups aan.
2. Ontwijk waar mogelijk de besmette boom.
3. Bedek uw armen, benen en hals goed.
4. Ga niet op de grond zitten rondom een boom met een (leeg)nest.

Last van andere ongedierte?

Elk soort ongedierte vraagt om een ander plan van aanpak. Het ene beestje is makkelijker te bestrijden dan de ander. De bestrijdingsdienst bekijkt daarom eerst de grootte, de plaats en de hoeveelheid van het ongedierte. We bekijken samen met u wat ervoor nodig is om het ongedierte voorgoed te bestrijden!

Netwerk NV

Bestrijdingongedierte.nl is onderdeel van Netwerk NV. Dé specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven en particulieren.

Netwerk NV Plaagdiermanagement is een dochteronderneming van de firma Netwerk NV. Netwerk NV is gespecialiseerd in afvalinzameling en verwerking voor bedrijven, daarnaast richten zij zich op een diversiteit aan reinigingsactiviteiten. Lees hier meer over Netwerk NV.