Overlast van zilvervisjes? Houd vocht buitenshuis

Steeds meer mensen ervaren overlast van zilvervisjes in huis. Zilvervisjes bevinden zich vaak in nieuwbouw huizen en/of vochtige woningen. De diertjes richten nauwelijks schade aan, maar een prettig beeld is het niet. Zilvervisjes kunnen zich in het toilet, badkamer, keuken of in kasten bevinden. Ze houden namelijk van donkere vochtige ruimtes. Geen zorgen: u bent niet de enige die een zilvervisje zal aantreffen in uw woning of bedrijfspand. Vrijwel in elke woning of bedrijfspand zijn kleine aantallen te vinden.

ZILVERVISJE-overlast-bestrijden
zilvervisjes

Leefwijze van een zilvervisje

De insecten zijn lichtschuw om deze reden zal u ze niet snel overdag aantreffen. De dieren geven voorkeur aan een temperatuur van 25 graden en leven het liefst op donkere en vochtige plekken. Vaak komen de insecten in grotere aantallen in ruimtes die ’s winters niet afkoelen. Hierbij kan u denken aan badkamers, wc’s, kleedkamers en keukens. Ook in een kleedkamer van een sportschool kunnen zilvervisjes voorkomen. Een zilvervisje eet graag vochtige granen, meel of behangplaksel. Ook eten ze graag mijten, schimmels, bepaalde soorten lijm of kleine dode insecten. Zilvervisjes kunnen schade aanrichten aan bijvoorbeeld documenten, behang, papier en boeken.

Tips om zilvervisjes te weren

Heeft u overlast van zilvervisjes? Dit is een teken dat de luchtvochtigheid in uw woning of bedrijfspand te hoog is. Controleer uw woning of bedrijfspand op lekkages! Het kan voorkomen dat een keukenkastje erg vochtig is. Dit kan te maken hebben met een lekkende gootsteenafvoer of condensvorming op de waterleidingbuizen. Om de luchtvochtigheid in het gebouw te verlagen adviseren wij om uw woning of bedrijfspand zo koel mogelijk te houden. Ideaal is als de luchtvochtigheid in het gebouw onder de 50% ligt. Daarnaast kan u de ruimte droogstoken of goed ventileren. Onze laatste tip is om naden en kieren dicht te maken, hiermee voorkomt u dat de zilvervisjes zich verplaatsen over verspreiden naar andere ruimtes in uw woning of bedrijfspand.

Zilvervisje uit uw huis verwijderen

Blijft u ondanks de getroffen weringsmaatregelen overlast houden? Wij geven u enkele tips om zelf zilvervisjes te verwijderen:

  1. Zuig de zilvervisjes op door middel van een stofzuiger. Gooi daarna de zak weg!
  2. Heeft u spinnen in huis? Zij zijn de natuurlijke bestrijder van zilvervisjes!
  3. Maak een afspraak met één van onze plaagdierspecialisten.

Onze plaagdierspecialisten helpen u graag verder. Zij kijken naar bron van uw zilvervisjes probleem en geven u hierin advies. Wij kunnen u op de juiste wijze verder helpen en de zilvervisjes en ander ongedierte, zoals mussen voor u te bestrijden of te verjagen.

Last van andere ongedierte?

Elk soort ongedierte vraagt om een ander plan van aanpak. Het ene beestje is makkelijker te bestrijden dan de ander. De bestrijdingsdienst bekijkt daarom eerst de grootte, de plaats en de hoeveelheid van het ongedierte. We bekijken samen met u wat ervoor nodig is om het ongedierte voorgoed te bestrijden!

Netwerk NV

Bestrijdingongedierte.nl is onderdeel van Netwerk NV. Dé specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven en particulieren.

Netwerk NV Plaagdiermanagement is een dochteronderneming van de firma Netwerk NV. Netwerk NV is gespecialiseerd in afvalinzameling en verwerking voor bedrijven, daarnaast richten zij zich op een diversiteit aan reinigingsactiviteiten. Lees hier meer over Netwerk NV.