Het is weer de tijd van het jaar… steeds meer mensen ervaren overlast van mussen en andere (kleine) vogels. Ze nestelen zich onder dakpannen en goten, tasten het dakbeschot aan en vernielen uw isolatiemateriaal. Nog voordat u het doorheeft zorgen deze onschuldige diertjes voor vervelende schimmelvorming en lekkage in uw woning, schuur, tuin- of vakantiehuis. Kortom: flink was overlast dus, maar hoe komen we hier vanaf? Mussen verjagen is lastig, maar niet onmogelijk. Meer weten? Lees dan snel verder! We nemen u graag mee in het herkennen van overlast van mussen en de mogelijkheden voor het weren van mussen.

Herken overlast van mussen!

Het is belangrijk om er vroegtijdig bij te zijn bij mussen verjagen. Overlast van mussen kan namelijk snel verergeren en eenmaal te laat, wordt het alleen maar lastiger om de beestjes te verjagen. Gelukkig is overlast van mussen al snel te herkennen gezien er een hoop zichtbare problemen zijn die voortkomen uit vogelnesten in het dak van uw woning, schuur, tuin- of vakantiehuis. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

– Rotting aan het dakbeschot
– Beschadiging van dakisolatie
– Lekkage door vogelnesten
– Verlaten nesten kunnen voor hygiëneproblemen zorgen
– Overlast van schadelijke insecten
– Stankoverlast
– Schimmel door uitwerpselen
– Geluidsoverlast

Herkent u één of meerdere van de volgende problemen? Ga dan zo snel mogelijk aan de slag met mussen bestrijden. Herkent u (nog) geen van deze problemen maar wilt u deze simpelweg voorkomen? Dat kan! Methodes voor mussen verjagen werken niet alleen probleemoplossend, maar ook preventief.

Mussen verjagen door een professioneel bedrijf

Ervaart u op dit moment overlast van mussen? Of wilt u graag preventief mussen verjagen? Bekijk dan snel de mogelijkheden. U kunt natuurlijk altijd eerst zelf proberen om de mussen te verjagen. Dit doet u bijvoorbeeld door vogelpinnen te plaatsen. Vaak zijn deze vogelpinnen echter alleen geschikt voor het verjagen van duiven of meeuwen. Een mus is namelijk een stuk kleiner en kan zich nog tussen de vogelpinnen nestelen. Let er bij het plaatsen van vogelpinnen dan ook goed op of de pinnen ook geschikt zijn voor het verjagen van mussen.

Wilt u zekerheid? Laat dan de mussen verjagen door een professioneel bedrijf. Bij Bestrijding Ongedierte plaatsen wij diverse weringsmaatregelen om het nestelen van mussen blijvend te voorkomen. Neem contact met ons op en vraag onze specialisten naar de mogelijkheden. Een klein kanttekening hierbij is dat het volledig bestrijden van mussen helaas niet mogelijk is. Mussen zijn namelijk een beschermde vogelsoort en bedrijven mogen mussen dan ook niet volledig bestrijden of vangen. Daarom ligt de nadruk bij de ongediertebestrijders van Bestrijding Ongedierte op wering.

Last van andere vogels?

Heeft u vragen over het plaatsen van weringsmaatregelen tegen mussen? Neem contact op met één van onze specialisten. Wij nemen u graag mee in het proces van mussen verjagen en beantwoorden al uw vragen over de mogelijkheden. Denkt u overlast te hebben van andere vogels zoals bijvoorbeeld duiven, meeuwen en/of kauwen? Neem ook dan contact met ons op of maak een afspraak, wij denken graag met u mee!