Het is weer de tijd van het jaar, steeds meer mensen ervaren overlast van mussen en andere (kleine) vogels. Ze nestelen zich onder dakpannen en goten, tasten het dakbeschot aan en vernielen uw isolatiemateriaal. Nog voordat u het doorheeft zorgen deze onschuldige diertjes voor vervelende schimmelvorming en lekkage in uw woning, schuur, tuin- of vakantiehuis. Kortom: flink wat overlast dus, maar hoe komen we hiervan af? Mussen verjagen is lastig, maar niet onmogelijk. Meer weten? Lees dan snel verder! We nemen u graag mee in het herkennen van overlast van mussen en de mogelijkheden voor het weren van mussen.

Herken overlast van mussen!

Het is belangrijk om er vroegtijdig bij te zijn om mussen te verjagen. Overlast van mussen kan namelijk snel erger worden en naarmate de tijd verstrijkt kan het alleen maar lastiger worden om de beestjes te verjagen. Gelukkig is de aanwezigheid van mussen al snel te herkennen omdat er een hoop zichtbare problemen zijn die voortkomen uit vogelnesten in het dak van uw woning, schuur, tuin- of vakantiehuis. Enkele voorbeelden zijn:

– Rotting aan het dakbeschot
– Beschadiging van dakisolatie
– Lekkage door vogelnesten
– Verlaten nesten kunnen voor hygiëneproblemen zorgen
– Overlast van schadelijke insecten
– Stankoverlast
– Schimmel door uitwerpselen
– Geluidsoverlast

verjagen mussen

Herkent u één of meerdere van de bovenstaande problemen? Ga dan zo snel mogelijk aan de slag met mussen wegjagen onder uw dakpannen. Herkent u (nog) geen van deze problemen, maar wilt u deze simpelweg voorkomen? Dat kan! Methodes voor mussen verjagen werken niet alleen probleemoplossend, maar ook preventief!

Mussen laten wegjagen door de professionals

Ervaart u op dit moment overlast van mussen? Of wilt u graag preventief mussen bestrijden? Dan staat het u natuurlijk vrij om eerst zelf te proberen om de mussen te verjagen. Dit doet u bijvoorbeeld door vogelpinnen te plaatsen. Deze vogelpinnen zijn echter vaak alleen geschikt voor het verjagen van duiven of meeuwen. Een mus is een stuk kleiner en kan zich nog tussen de vogelpinnen nestelen. Let er bij het plaatsen van vogelpinnen dan ook goed op of de pinnen ook geschikt zijn voor het verjagen van mussen.

Wilt u zekerheid of wilt u liever niet zelf met de vogels in aanraking komen? Laat dan de mussen verjagen door een professioneel bedrijf. Bij Bestrijdingongedierte komen wij graag langs voor het plaatsen van diverse weringsmaatregelen om het nestelen van mussen blijvend te voorkomen. Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.

Een belangrijke kanttekening hierbij is dat het volledig bestrijden van mussen niet mogelijk is. Mussen zijn namelijk een beschermde vogelsoort en bedrijven mogen mussen dan ook niet volledig bestrijden of vangen. Daarom ligt de nadruk bij onze ongediertebestrijders op wering.

mussen verjagen

Mussen verjagen met geluid

Mussen verjagen met geluid is een bewezen methode van wering. Het geluid kan helpen om de mussen weg te jagen onder dakpannen. We maken hiervoor gebruik van een apparaat genaamd de Ultrasoon. Dit is een apparaat die mussen wegjagen iets makkelijker maakt. Het apparaat maakt namelijk gebruik van een bewegingssensor. Het geluid van de sensor schrikt de mussen af.

Last van andere vogels?

Heeft u vragen over het plaatsen van weringsmaatregelen tegen mussen? Neem contact op met één van onze specialisten. Wij nemen u graag mee in het proces van mussen wegjagen en beantwoorden al uw vragen over de mogelijkheden. Denkt u overlast te hebben van andere vogels zoals bijvoorbeeld duiven, meeuwen of kauwen? Neem ook dan contact met ons op of maak een afspraak, wij denken graag met u mee!