U maakt uw kast open en ziet opeens een opengetrokken zak chips liggen met muizenkeutels ernaast. Of wellicht hoort u een trippelend geluid in uw plafond. Wellicht ziet u de muis zelfs langs uw voeten rennen. Wanneer deze dingen gebeuren, weet u één ding zeker: u moet muizen gaan bestrijden. Voor iemand die dit nog nooit gedaan heeft, kan muizen bestrijding eng zijn, daarom helpen wij u via deze blog om uw muizen overlast tegen te gaan!

Muizen zijn niet gezond voor mensen

Muizen kunnen mogelijkerwijs een gezondheidsrisico zijn voor u en andere medebewoners. Dit komt door hun onhygiënische natuur. Zo kunnen ziektes overgedragen worden door contact met de muizen, muizenkeutels en soms zelfs de lucht waarin de muizen leven. Des te meer redenen om die muizen te vangen. Wilt u graag uw muizen probleem oplossen maar kunt of wilt u dit zelf niet doen? Maak een afspraak met onze specialisten, wij lossen al uw muis problemen op!

Muis vangen

Wanneer u muizen in huis heeft, wilt u al snel een muizenval halen of maken. Een muizenval is namelijk een ongelooflijk effectieve manier om een muis te vangen. Wij kunnen ons voorstellen dat u nog nooit een muizenval heeft gebruikt, daarom zullen wij hieronder een kleine instructie geven.

Hoe gebruik ik een muizenval?

Het is heel simpel om een houten muizenval te gebruiken. Allereerst plaatst u lokaas, zoals pindakaas, voor u de val activeert. Vervolgens trekt u het koperen slagstuk terug. Terwijl u het slagstuk omlaag houdt, stopt u de pin door de opening waar het lokaas ligt. Nu bent u klaar om muizen te vangen met uw muizenval. Wij raden u aan om uw vallen op meerdere plekken te zetten én om andere woonachtigen in te lichten over de locatie van uw muizenvallen. U wilt immers voorkomen dat iemand er per ongeluk met blote voeten in gaat staan.

Welke andere muizenvallen zijn er?

Er zijn ook andere, doorgaans minder effectieve, manieren om een muis te bestrijden. Naast de houten muizenval is er ook een muizenkooi. Deze valt automatisch dicht wanneer een muis hier in loopt. De negatieve kanten hiervan zijn dat A. de muis mogelijk weer terug in huis komt na het uitzetten en B. heel vaak andere dieren in deze val vast komen te zitten. Ook is het lastig om een muis daadwerkelijk in zo’n val te zetten.

Wanneer u echt een groot muizenprobleem heeft, raden wij niet aan om met muizengif te gaan werken. Ook al raden andere bestrijdingsorganisaties dit meestal wel aan. Muizengif kan namelijk ook schadelijk zijn voor de gezondheid van mensen en huisdieren. Daarom adviseren wij, bij hoge muizen overlast, om een professional in te schakelen. Hieronder vertellen wij meer over onze werkwijze.

Onze werkwijze

Wij volgen een duidelijk stappenplan om uw muizen probleem zo snel en efficiënt mogelijk te verhelpen. Het stappenplan werkt als volgt:

  1. U maakt een afspraak, dit kan zowel telefonisch als via dit formulier op onze website.
  2. Aan de hand van deze afspraak doen wij ons best om binnen 24 uur op de plek te zijn waar u ons graag wilt hebben, ongedierte moet namelijk zo snel mogelijk verwijderd worden.
  3. De ongediertebestrijder maakt, op basis van een inspectie, een plan van aanpak. Zo wordt er gekeken naar wat de meest duurzame optie is om lange termijn problemen te voorkomen. Hierbij wordt ook gekeken naar uw leefsituatie (kinderen, dieren etc.).
  4. De ongediertebestrijder start met het daadwerkelijk bestrijden van uw ongedierte. Daarnaast worden er ook weringsmaatregelen genomen om toekomstig overlast van ongedierte te voorkomen. Voorkomen is namelijk beter dan oplossen.
  5. Onze ongediertebestrijder geeft u tips en advies om ook zelf aan de slag te kunnen waar nodig. Tevens krijgt u nog een rapport opgestuurd met foto’s en aanbevelingen via de mail.