In de zomer neemt het aantal muggen enorm toe en vaak is het knap lastig om deze buiten uw huis en uit uw omgeving te houden. Volg daarom onderstaande tips om muggen te bestrijden zodat u in de komende periode geen last meer heeft van deze ongewenste gasten.

Hoe kun je voorkomen dat muggen in je huis komen?

Voordat u aan de slag gaat met het bestrijden van muggen in uw huis, is het raadzaam om ook alvast maatregelen te treffen waarmee nieuwe muggen uw huis niet meer binnenkomen.

De eerste en wellicht meest voor de hand liggende stap om muggen buiten te houden, is het installeren van horren. Hierbij is het belangrijk dat u niet alleen op zoek gaat naar passende installaties om uw deuren af te schermen, maar ook uw ramen. Ramen zijn immers ook ingangen waar muggen dankbaar gebruik van maken. Let er dan ook altijd op dat horren alle openingen goed afsluiten en uw deuren of ramen volledig afdekken. Muggen zijn klein, dus via kleine spleten kunnen ze alsnog binnenkomen.

Daarnaast helpt het ook als u uw ramen en deuren goed sluit, want zo wordt de kans dat u muggen in huis moet bestrijden minimaal. Vooral bij het vallen van de avond is het belangrijk om even extra te controleren of deze dicht zijn. Muggen zijn namelijk het actiefst wanneer het begint te schemeren.

Muggen bestrijden in huis

Hoe kun je muggen het best bestrijden in huis?

Als muggen de weg naar uw huis eenmaal hebben gevonden, kan het nog knap lastig zijn om van hen af te komen. U kunt een vliegenmepper gebruiken, maar wees dan erg alert. De mug zou zich bedreigd kunnen voelen, waardoor de kans groter is dat u wordt gestoken. De beste oplossing om muggen te bestrijden in huis en tuin is het plaatsen van zogenoemde muggenvallen. Deze trekken muggen aan, en vangen ze. Plaats deze wel op een plek vlak buiten uw huis of op een plek waar u niet vaak komt, zodat u minimaal last heeft van de muggen terwijl u ze bestrijdt. Een tip die doorgaans ook werkt bij muggen bestrijden in de slaapkamer en de rest van het huis, is door te zorgen voor een goede luchtstroom. Muggen houden namelijk niet alleen van stilstaand water, maar ook van een kalme lucht. Ventilatoren kunnen hierbij wonderen verrichten.

Last van muggen in de tuin? Dit kun je doen

Muggen in huis kunnen al erg vervelend zijn, maar ze kunnen ook voor flinke overlast zorgen in uw tuin. Ook in dit geval kunt u enkele (vergelijkbare) maatregelen nemen om de muggen op afstand te houden. Zorg bijvoorbeeld dat u geen stilstaand water heeft in uw tuin, want dit is een fijne plek voor muggen om eitjes te leggen. Ook houden muggen van warme en vochtige plekken, dus verwijder organisch materiaal waar muggen kunnen schuilen. Als u tevens van tuinieren houdt, kunt u ook muggenwerende kruiden planten zoals munt en rozemarijn.

Wil je af van ongedierte?

Heeft u niet te maken met een enkele mug, maar kunt u spreken van een heuse muggenplaag? Dan zijn alle kleine maatregelen die u genomen heeft, vaak niet genoeg om van dit ongedierte af te komen. In dat geval is het raadzaam om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen die precies weet wat hij moet doen om de muggen te verwijderen. Wij van Bestrijdingongedierte staan daarom graag voor u klaar. Als u ons inschakelt, komen we zo snel mogelijk bij u langs om de situatie in kaart te brengen. Vervolgens maken we samen met u een op maat gemaakt plan om het ongedierte te bestrijden. Behalve muggen kunnen wij u ook helpen om van ander ongedierte zoals wespen, mieren en spinnen af te komen. Heeft u hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Benieuwd hoe lang een mug leeft? Lees deze blog.