Minder overlast van de Processierups. Is de plaag over?

Heeft u het idee dat u minder overlast ervaart van de processierups? Dat klopt! Dit jaar zijn er in Nederland minder meldingen gemaakt van nesten. Wel zijn er enkele haarden geweest van de processierups, bijvoorbeeld in Brabant. Heb je een nest gezien? Neem direct contact met ons op voor zorgvuldige processierups bestrijding

processierups-overlast-bestrijden
processierups-overlast-bestrijden-iso

Eerst vlinders dan processierups

Processierupsen ontpoppen zich in de maanden juli en augustus. De afgelopen jaren zijn er veel nesten bestreden en hierdoor waren er vorig jaar een stuk minder vlinders. De combinatie van minder vlinders en goede preventie door gemeentes heeft ertoe geleid dat er dit jaar een stuk minder nesten zijn. 

Daarnaast heeft het weer een invloed op de hoeveelheid rupsen en meldingen. Vorig jaar heeft Nederland een warme zomer en voorjaar gehad. De rupsen ontpoppen zich het liefst met warme temperaturen. We zitten nu midden in de overlast maanden. Dit eindigt begin augustus, wanneer de rups zich voor de laatste keer verpopt aldus het Kennisplatform Processierups

Meerdere factoren

Meerdere factoren hebben dus invloed op de daling van het aantal meldingen. Vorig jaar zorgde de combinatie van grote hitte (35+ graden) en wind voor de perfecte leefomstandigheden van de processierupsen. Door de wind hebben vorige jaar ook meer inwoners, vakantiegangers, wandelaars last gehad van jeuk door de brandharen van de processierups. Ondanks dat er minder nesten zijn kunnen mensen in bosrijke gebieden nog steeds overlast ervaren van de brandharen van rupsen.

Ervaart u overlast?

Heeft u nest ontdekt? Bedek uw huid en ogen tegen de brandharen van de processierups. Een nest is makkelijk te herkennen aan de dichte spinsels in de eikenboom. De spinsels zijn een combinatie webben van draden, brandharen en uitwerpselen.
Onze specialisten kunnen het nest op een snelle en efficiënte wijze voor u bestrijden. Onze collega’s beschikken over de juiste beschermingsmiddelen en bestrijden het nest met een plantaardige lijm of met een speciale stofzuiger. Neem direct contact met ons op!
Bij beide opties werken wij zonder gif en enkel met milieuvriendelijke middelen. Onze specialisten hebben allen het vakdiploma voor het bestrijden van de processierups.

Last van andere ongedierte?

Elk soort ongedierte vraagt om een ander plan van aanpak. Het ene beestje is makkelijker te bestrijden dan de ander. De bestrijdingsdienst bekijkt daarom eerst de grootte, de plaats en de hoeveelheid van het ongedierte. We bekijken samen met u wat ervoor nodig is om het ongedierte voorgoed te bestrijden!

Netwerk NV

Bestrijdingongedierte.nl is onderdeel van Netwerk NV. Dé specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven en particulieren.

Netwerk NV Plaagdiermanagement is een dochteronderneming van de firma Netwerk NV. Netwerk NV is gespecialiseerd in afvalinzameling en verwerking voor bedrijven, daarnaast richten zij zich op een diversiteit aan reinigingsactiviteiten. Lees hier meer over Netwerk NV.