Last van mieren?

Heeft u last van mieren in of rondom uw woning of bedrijfspand? Dan is dit erg vervelend! Dit is vooral omdat ze vaak in grote groepen komen, wat het lastiger maakt om ze te bestrijden. Vraagt u zich af welke opties u heeft om deze mieren te verjagen? Hieronder geven wij u enkele tips over hoe u een mierenplaag in huis kunt herkennen en bestrijden!

mier-overlast-bestrijden
mier-overlast-bestrijden-iso

Waaraan kunt u een mierenplaag herkennen?

Er zijn verschillende manieren waarop u erachter kunt komen of u te maken heeft met een mierenplaag. Wij raden u in ieder geval aan om ook goed te letten op plekken waar u voedselresten bewaart, want hier komen mieren vaak op af. Denk bijvoorbeeld aan keukenkastjes of vuilnisbakken. Ten eerste is een mierenplaag natuurlijk zichtbaar als u tientallen mieren daadwerkelijk door uw huis, tuin of bedrijfspand ziet lopen. Daarnaast kunt u loopsporen waarnemen of knaaggeluiden horen door het knagen aan hout in het geval van houtmieren.

Aangezien mieren vaak niet in hun eentje komen, raden we u aan om direct in te grijpen zodra u een vermoeden heeft van een mierenplaag. U kunt zelf aan de slag gaan, maar het beste kunt u een professional raadplegen die de mieren voor u kan bestrijden. Zo weet u zeker dat u in de toekomst geen last meer zult hebben van dit ongedierte.

Hoe kunt u mieren bestrijden thuis?

Het bestrijden van mieren in huis lukt het best als u regelmatig de oppervlakken poetst waar ze overheen lopen. De mieren kunnen dan hun eigen geursporen niet meer volgen en zo voorkomt u dat de mieren naar uw keuken terugkeren. Naast het regelmatig poetsen van de looproute van de mieren, hebben wij nog andere tips om mieren te bestrijden in huis:

 

  • Poets het aanrecht goed na het koken
  • Stofzuig en dweil de vloeren regelmatig
  • Leeg uw afvalbakken regelmatig en maak ze goed schoon
  • Laat geen etensresten staan
  • Zorg ervoor dat de vaat na het eten wordt gedaan
  • Kies voor vakkundige mierenbestrijding

 

Het is dus belangrijk dat u uw huis of bedrijf schoonhoudt en dat u etenswaren goed opbergt. Maak met uw collega’s of huisgenoten goede afspraken over deze maatregelen, zodat u voortaan ongedierte samen buiten de deur houdt. Bovenstaande adviezen zijn voornamelijk ter voorkoming van overlast en om ze te verjagen, maar de meeste bieden vaak geen permanente oplossing. Onze ervaren plaagdierspecialisten weten precies wat nodig is om mieren buiten te bestrijden, maar ook binnen verhelpen zij je graag van alle overlast af. Zij geven u deskundig advies en nemen de bestrijding en wering van de mieren voor u uit handen.

Last van andere ongedierte?

Elk soort ongedierte vraagt om een ander plan van aanpak. Het ene beestje is makkelijker te bestrijden dan het ander. Wij van Bestrijdingongedierte kunnen u onder andere helpen bij het bestrijden van ratten, mieren en houtwormen maar ook plaagdieren zoals muggen en wespen. Een overzicht van onze diensten kunt u hier vinden! Onze bestrijdingsdienst bekijkt altijd eerst de grootte, de plaats en de hoeveelheid van het ongedierte. Wij besluiten vervolgens samen met u wat ervoor nodig is om mieren te bestrijden in uw tuin of in uw huis!

Alle ongedierte

Netwerk NV

Bestrijdingongedierte.nl is onderdeel van Netwerk NV. Dé specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven en particulieren en uw betrouwbare partner voor het bestrijden van mieren. Netwerk NV Plaagdiermanagement is een dochteronderneming van de firma Netwerk NV. Netwerk NV is gespecialiseerd in afvalinzameling en verwerking voor bedrijven, daarnaast richten zij zich op een diversiteit aan reinigingsactiviteiten. Lees hier meer over Netwerk NV.