Meer overlast van muggen door warmte

De afgelopen dagen en de komende periode is het warm in Nederland. Veel mensen slapen met het raam open waardoor zij meer overlast van muggen kunnen ervaren. Ervaart u meer overlast van muggen en wilt u de muggen bestrijden? Neem dan contact met ons op!

muggen-overlast-bestrijden
muggen bestrijden

Wat te doen tegen muggen?

Muggen kunnen behoorlijk irritant zijn, vooral als u probeert in slaap te vallen. Ze zijn voornamelijk te herkennen aan het gezoem. Muggen ontwikkelen zich snellen tijdens de warme periodes. De aankomende periode met temperaturen boven de 30 graden zijn ideaal voor de mug. Wist je dat ze houden van vochtige plekken en voornamelijk leven in verstopte dakgoten, lekkende afvoerputjes of kelders? Broedplaatsen van muggen zijn vaak vochtig en vuil. Volwassen muggen trekken naar andere ruimtes in uw woning.

Tips tegen muggen!

1. Plaats een hoor
2. Controleer uw woning op lekkages of andere vochtige plekken
3. Plaats een muggenlamp
4. Smeer jezelf in met anti-muggen middelen
5. Maak gebruik van een klamboe

Bent u ondanks de getroffen maatregelen toch gestoken? Zoals u wellicht weet bijten alleen vrouwelijke muggen ons. Vrouwelijke muggen hebben bloed nodig als voeding om gezonde eitjes te kunnen leggen. Sommige mensen worden meer gebeten dan andere. Dit heeft te maken dat muggen op zoek gaan naar mensen met een hoge koolstofdioxide uitstoot (Mensen met een hoge energie). Daarnaast gaat de voorkeur van de muggen graag uit naar het bloed van mannen.

Meer weten over muggen? Lees deze blog: Hoe lang leeft een mug? 

Bijt of steekt een mug?

Muggen bijten en wespen steken. Dit wordt vaak door elkaar gehaald. Wanneer een mug je bijt, spuiten ze speeksel in je lijf. Dit speeksel zorgt ervoor dat ons bloed niet gelijk gaat stollen, waardoor de mug voldoende bloed kan opzuigen. Zodra ons lichaam het speeksel herkent, maakt ons lichaam een antistof aan. De antistof is histamine en dit stofje zorgt voor het bultje op de plek waar de mug ons heeft gestoken. Dit bultje gaat jeuken en kan roodheid veroorzaken.

Onze plaagdierspecialisten kunnen u helpen bij het bestrijden van muggen in huis, of tuin. Samen met u inventariseren wij waar de muggenoverlast vandaan komt en bestrijden wij het bij de kern.

Last van andere ongedierte?

Elk soort ongedierte vraagt om een ander plan van aanpak. Het ene beestje is makkelijker te bestrijden dan de ander. De bestrijdingsdienst bekijkt daarom eerst de grootte, de plaats en de hoeveelheid van het ongedierte. We bekijken samen met u wat ervoor nodig is om het ongedierte voorgoed te bestrijden!

Netwerk NV

Bestrijdingongedierte.nl is onderdeel van Netwerk NV. Dé specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven en particulieren.

Netwerk NV Plaagdiermanagement is een dochteronderneming van de firma Netwerk NV. Netwerk NV is gespecialiseerd in afvalinzameling en verwerking voor bedrijven, daarnaast richten zij zich op een diversiteit aan reinigingsactiviteiten. Lees hier meer over Netwerk NV.