Meer kans op overlast van muizen en ratten

Tijdens de eerste lockdown van Nederland is het aantal meldingen van plaagdieren fors gestegen, aldus het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD). In het eerste halfjaar van 2020 heeft het KAD 1903 meldingen van plaagdieroverlast ontvangen. In 2019 waren dit 1235 meldingen. De meeste meldingen werden gedaan over ratten, mieren, wespen en muizen. Volgens het KAD waren er verschillende reden voor de stijging in het aantal meldingen. Het artikel kan u op de website van het KAD lezen

rat-overlast-bestrijden
rat-overlast-bestrijden-iso

Corona lockdown

Nu Nederland in een tweede lockdown dreigt te komen is er een kans dat het aantal meldingen van muizen- en rattenoverlast flink kan stijgen. Het spinnenseizoen is net voorbij, maar de wintermaanden zijn de maanden waar muizen en ratten het actiefst zijn. Ze gaan op zoek naar een warme ruimte waar voldoende voedsel aanwezig is. Door de maatregelen van de overheid is de horeca al een langere tijd alleen open voor afhaal. Muizen en ratten gaan dan op zoek naar een andere oplossing en vaak vinden zij deze oplossing bij ons in huis.

Muizen of ratten in huis?

Denkt u dat u muizen of ratten in huis heeft? De dieren laten vaak een spoor van schade achter. Heeft u keutels van een muis of rat in huis gevonden? Zijn er kabels kapot gebeten of hoort u ze ’s avonds lopen? Neem dan contact op met onze plaagdierbestrijders!

Werkwijze Netwerk NV

Netwerk NV helpt u graag! Wanneer u een afspraak maakt met onze plaagdierbestrijders proberen wij binnen 24 uur op locatie te zijn. Het maken van een afspraak gaat altijd in overleg met u. De plaagdierbestrijder inspecteert uw woning en kijkt waar de muizen en ratten zich bevinden. Op diverse plekken zetten wij vallen en speciaal gif neer om de muizen en ratten in uw huis te vangen. Heeft u huisdieren? Geeft dit door aan onze plaagdierbestrijder. De bestrijder overlegt met u wat de beste oplossing is.

Naast dat wij de bestrijding uitvoeren van muizen en/of ratten. Geven wij u ook advies welke weringsmaatregelen u het beste kan toepassen. Wist u dat Netwerk NV een gespecialiseerde weringsafdeling heeft? Bij muizen en ratten werken wij vaak met drie afspraken. Bij ons eerste bezoek zetten wij de juiste middelen in uw huis uit en bij het tweede en derde bezoek controleren en legen wij de vallen. Ook kijken wij of er nieuwe openingen zijn gecreëerd. Wij willen u immers zo snel mogelijk van uw ongedierteprobleem afhelpen!

Wintermaanden

Heeft u last van ander ongedierte? Dat is goed mogelijk! Tijdens de wintermaanden zijn er verschillende diersoorten actief. Hierbij kan u denken aan klustervliegen, bedwantsen, zilvervisjes, houtwormen en kakkerlakken. Neem contact op met ons en wij adviseren u graag!

Last van andere ongedierte?

Elk soort ongedierte vraagt om een ander plan van aanpak. Het ene beestje is makkelijker te bestrijden dan de ander. De bestrijdingsdienst bekijkt daarom eerst de grootte, de plaats en de hoeveelheid van het ongedierte. We bekijken samen met u wat ervoor nodig is om het ongedierte voorgoed te bestrijden!

Netwerk NV

Bestrijdingongedierte.nl is onderdeel van Netwerk NV. Dé specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven en particulieren.

Netwerk NV Plaagdiermanagement is een dochteronderneming van de firma Netwerk NV. Netwerk NV is gespecialiseerd in afvalinzameling en verwerking voor bedrijven, daarnaast richten zij zich op een diversiteit aan reinigingsactiviteiten. Lees hier meer over Netwerk NV.