Kakkerlakken zijn vervelende dieren die zowel in woningen als bedrijfspanden kunnen voorkomen. U moet bij kakkerlakken extra alert zijn, omdat ze bacteriën en schimmels bij zich dragen die ziekten kunnen veroorzaken. Om u zo snel mogelijk van deze plaag af te helpen, hebben we enkele bruikbare tips op een rijtje gezet die u kunt toepassen wanneer u kakkerlakken moet bestrijden in huis.

Waaraan kun je kakkerlakken herkennen?

Voordat u echter begint met bestrijden, is het goed om te kijken of u te maken heeft met kakkerlakken of een ander soort ongedierte. Dit kan namelijk belangrijk zijn voor het kunnen nemen van de juiste maatregelen. Een kakkerlak heeft doorgaans een ovaal en plat lichaam met een donkerbruine kleur. Daarnaast hebben ze voelsprieten en vleugels. De kans is groot dat u kakkerlakken overdag nauwelijks ziet, want het zijn nachtdieren. Dan verschuilen ze zich graag op beschutte plekken zoals in gootstenen, tussen kieren en achter kasten. Een van de belangrijkste redenen om kakkerlakken te willen bestrijden, is hun snelle voortplanting. Heeft u eenmaal een kakkerlak gezien, dan is de kans aanwezig dat er meerdere zijn, en dat er snel nog meer zullen komen.

Hoe kun je kakkerlakken bestrijden?

Kakkerlakken zijn over het algemeen lastig te bestrijden, dus we raden u aan om zo snel mogelijk actie te ondernemen om de kakkerlakken te verwijderen. U zou gebruik kunnen maken van pesticiden, maar let er wel op dat u een soort uitkiest die is toegestaan. De beste alternatieven om kakkerlakken natuurlijk te bestrijden zijn kakkerlakkenvallen en diatomeeënaarde. Diatomeeënaarde is een natuurlijk poeder gemaakt van gemalen fossiele algen. Het heeft een schurende werking op het uitwendige skelet van kakkerlakken en zorgt voor uitdroging. Strooi diatomeeënaarde op plaatsen waar kakkerlakken zich verstoppen, zoals kieren en spleten. Bent u daarmee nog niet van de kakkerlaken af? Dan is het raadzaam om een ongediertebestrijder in te schakelen die u snel van de plaag kan verlossen.

kakkerlakken bestrijden

Manieren om een kakkerlakkenplaag te voorkomen

In het geval van kakkerlakken is het raadzaam om er alles aan te doen om de plaag te voorkomen in plaats van deze op te lossen. Kakkerlakken voorkomen is tevens een makkelijkere oplossing omdat u slechts op enkele zaken goed hoeft te letten.

U kunt bijvoorbeeld beginnen met voorkomen dat kakkerlakken zich in uw huis nestelen. Repareer bijvoorbeeld scheuren en gaten in muren en vloeren, want dit zijn geliefde schuilplaatsen van de kakkerlak. Verwijder ook rommel, stapels kranten, kartonnen dozen en andere materialen waarin ze zich kunnen verschuilen.

Daarnaast is een goede hygiëne in uw huis minstens zo belangrijk. Ruim bijvoorbeeld voedselresten meteen op en zorg dat u uw afvalbakken goed sluit. Zorg er ook voor dat u geen aangebroken verpakkingen bewaart in uw keukenkastjes. Kakkerlakken zijn namelijk dol op dit soort voedselbronnen en deze kunnen uw huis dan ook extra aantrekkelijk maken om in te verblijven. Kies er in plaats daarvan voor om aangebroken verpakkingen te bewaren in afsluitbare bakjes en zakken. Aangezien kakkerlakken gek zijn op warme plekken, raden we u aan om niet alleen uw keuken regelmatig grondig schoon te maken, maar ook de badkamer.

Snel af van ongedierte?

Kakkerlakken zijn vaak een hardnekkige plaag waar u niet zomaar vanaf komt. In dat geval raden we u aan contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijder. Deze weet precies hoe hij dit ongedierte vakkundig moet aanpakken. Heeft u hulp nodig? Schakel dan Bestrijdingongedierte in. Wij kunnen er niet alleen voor zorgen dat u snel van de kakkerlakken verlost bent, maar ook van ander ongedierte zoals muizen, spinnen en muggen. Wij zijn snel op locatie om het probleem in kaart te brengen en vervolgens een bestrijdingsplan te maken.