Fruitvliegjes bestrijden

Tijdens de zomermaanden kan u veel overlast ervaren van fruitvliegjes en ander ongedierte. Fruitvliegjes zitten vaak in de GFT container of binnenshuis. Ook bedrijven kunnen in hun GFT container of keuken overlast ervaren van fruitvliegjes bestrijden. Onze plaagdierspecialisten geven u graag advies over hoe u fruitvliegjes in huis kan voor komen!

Fruitvliegjes vallen onder de diersoort vliegen en is een kleine soort. Deze kleine vliegjes komen overal voor en worden voornamelijk aangetrokken door gistende en rottende materialen zoals bijvoorbeeld groente en/of fruit. De vliegen zijn ongeveer 3 tot 4 mm lang (inclusief de vleugels) en de ogen zijn vaak helderrood. Er zijn verschillende soorten fruitvliegen en de lichaamskleuren variëren hierom van geel tot roodbruin en zwart.

Fruitvliegjes zijn dol op de geur van alcohol of azijn. Naast dat mensen de vliegen thuis kunnen aantreffen, zijn ze ook vaak aanwezig in bierbrouwerijen, jamfabrieken, limonadefabrieken of bij de groenteboer. De larven van fruitvliegjes voeden zich met schimmels of sap van beschadigde planten en vruchten.

vliegen-overlast-bestrijden
vliegen-overlast-bestrijden-iso

Heeft u overlast van fruitvliegjes in huis? Lees onze tips!

  1. Verwijder de ontwikkelingsbron
  2. Bewaar groente en fruit niet te lang onafgedekt
  3. Houd uw afvalcontainer of kliko goed afgesloten
  4. Plaats een vliegennetje over de fruitschaal
  5. Berg voedsel goed op

Tijdens de zomer last van ongedierte?

In de zomermaanden zijn andere plaagdieren actief dan in de wintermaanden. U kan bijvoorbeeld overlast ervaren van wespen, de processierups of andere vliegsoorten. Lees onze Tips & Tricks om wespen te voorkomen! Ook zijn wij gespecialiseerd in het bestrijden van de processierups.

Zoals u weet vallen fruitvliegen onder de vliegensoorten. In Nederland zijn er diverse vliegen, hierbij kan u denken aan klustervliegen, horzels, dazen, huisvliegen, kleine kamervliegen en vele andere. Bij alle vliegsoorten is goede hygiëne in huis erg belangrijk. De meeste larven van de vliegen ontwikkelen zich in rottende en gistend organisch materiaal. Wist u dat een vrouwelijke kleine kamervlieg tijdens haar leven zo’n 200 tot 600 eitjes legt?

Vliegen kunnen in grote aantallen een echte plaag vormen. Heeft u een plaag in uw bedrijf of woning? Neem dan contact op met onze specialisten. Wij adviseren u graag over de bestrijding van de vliegen!

Last van andere ongedierte?

Elk soort ongedierte vraagt om een ander plan van aanpak. Het ene beestje is makkelijker te bestrijden dan de ander. De bestrijdingsdienst bekijkt daarom eerst de grootte, de plaats en de hoeveelheid van het ongedierte. We bekijken samen met u wat ervoor nodig is om het ongedierte voorgoed te bestrijden!

Netwerk NV

Bestrijdingongedierte.nl is onderdeel van Netwerk NV. Dé specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven en particulieren.

Netwerk NV Plaagdiermanagement is een dochteronderneming van de firma Netwerk NV. Netwerk NV is gespecialiseerd in afvalinzameling en verwerking voor bedrijven, daarnaast richten zij zich op een diversiteit aan reinigingsactiviteiten. Lees hier meer over Netwerk NV.