In de lente en zomer kunnen we altijd heerlijk buiten zitten en genieten van het zonnetje, maar soms gooien insecten helaas roet in het eten. Vooral de wesp zorgt in de warme maanden voor veel irritatie en overlast. Om dit te voorkomen kunt u ervoor kiezen om zelf een wespenval te maken. U kan een wespenval maken op verschillende manieren en in deze blog gaan wij u hier meer uitleg over geven.

Stappenplan voor een wespenval maken

Om zelf een wespenval te maken, heeft u het volgende nodig:

  • Plastic fles
  • Tape
  • Zoete vloeistof (zoals limonade)
  • Schaar of Mes

Vervolgens voert u voor het maken van een wespenval het onderstaande stappenplan uit:

Stap 1: Als eerste pakt u de plastic fles en snijdt u hier de bovenkant van af. Vervolgens legt u de bovenkant omgekeerd in de fles. Tape dit goed aan elkaar vast.

Stap 2: Pak nu de zoetstof naar keuze en vul de fles met de vloeistof. Zodra de fles gevuld is, kunt u de fles op een plek zetten waar u veel last heeft van wespen.

Stap 3: U zult merken dat op de zoete fles redelijk wat wespen af komen, zet hem daarom niet te dichtbij jouw vaste zitplaats. Wespen die in de fles gaan, zullen vast komen te zitten en uiteindelijk sterven. Omdat de wespenval goed zal werken en ook omdat op dode wespen meer wespen af kunnen komen, is het belangrijk om de fles dagelijks te legen.

Stap 4: Na het legen, kun u de wespenvanger opnieuw vullen met limonade of een andere zoetstof en kun u het proces herhalen.

Wat doe u in een wespenval?

Alle zoethoudende dranken zijn perfect om te gebruiken in een wespenval. Denk hierbij aan bijvoorbeeld siroop, limonade, cola of andere frisdranken. Ook andere zoete vloeistoffen zullen ervoor zorgen dat u genoeg wespen in de val vangt. Heb u geen geschikte frisdrank in huis, maar wel een alcohol houdende drank? Dan kun u deze als alternatief in de fles gebruiken. Hierbij moet u er wel op letten dat de alcoholische drank ook zoet ruikt.

Hoe werkt de wespenval?

De zoete geur die uit de fles komt, zal ervoor zorgen dat wespen worden aangetrokken. Deze wespen proberen vervolgens zo dicht mogelijk bij de zoete geur te komen en zullen tijdens dit proces vast komen te zitten in de plakkende vloeistof. Vervolgens zullen deze wespen verdrinken en uiteindelijk sterven.

Hoe vangt u wespen zonder gestoken te worden?

Deze wespenval is een goede manier om wespen te vangen zonder gestoken te worden. De wespen kunnen namelijk niet meer ontsnappen uit de val en zitten dus gevangen. Komt er ondanks de wespenval toch een wesp op u af? Ga dan vooral niet naar de wesp slaan. Hierdoor kan het insect zich namelijk bedreigd voelen en in de verdediging gaan, ofwel u steken. Heeft u last van een wespenzwerm of een wespennest? Ga hier dan vooral niet zelf aanzitten want dat kan levensgevaarlijk situaties opleveren! Laat in plaats daarvan een expert langs komen om deze wespen te bestrijden!

Waarom komen wespen op zoetstoffen af?

Vooral aan het einde van de zomermaanden krijgen mensen last van wespen. Dit komt omdat rond die tijd het voedsel van de wesp opraakt en hij dus op zoek moet naar een alternatief. Normaal voeden wespen zich namelijk met het braaksel van hun larven. Dit heeft een zoete smaak en bevatten alle voedingsstoffen die de wesp nodig heeft. Echter zijn er eind juli / begin augustus geen larven meer en worden er ook geen eitjes meer gelegd. Ze gaan daarom op zoek naar alternatieven en zullen zich dus al snel op uw cola of ijsje richten. Op dit moment zullen de wespen zich steeds meer in onze huiselijke omgeving bevinden. Een wespenval is dan de oplossing!

Wespen vangen

Een vriendelijke(re) manier om wespen op afstand te houden

Wil u minder last van wespen hebben, maar wilt u deze diertjes niet doden? Dan kunt u als alternatief wat koffie dik buiten zetten. Koffie dik geeft namelijk een geur af waar wespen een hekel aan hebben en dit zal er daardoor voor zorgen dat u flink minder last heeft van de aanwezigheid van wespen. Let op! Deze methode werkt alleen bij een klein aantal wespen. Heeft u last van een wespen plaag door bijvoorbeeld een wespennest? Dan zal deze methode niet werken en dient u professionele hulp in te schakelen.

Bel een expert voor een betere wespen bestrijding

Boekt u niet het gewenste resultaat met u wespenvanger? Neem dan contact met ons op! Wij zorgen ervoor dat u in contact komt met een van onze zeer ervaren wespenbestrijders, die ervoor zal zorgen dat het wespennest onschadelijk wordt gemaakt. Hierna kun jij weer ongestoord genieten van u tuin of balkon en gaat u een zorgeloze zomer tegemoet!