Hoe herken ik een beet van een bedwants?

Wanneer u overlast heeft van bedwantsen heeft u nooit één beet. Bedwantsen bijten vaak een paar keer achter elkaar. Zo ontstaan er diverse rode bultjes op uw huid. Deze bultjes zitten vaak dicht bij elkaar. Lees hier alles over het herkennen, weren en bestrijden van bedwantsen.

bedwants-overlast-bestrijden
bedwants-overlast-bestrijden-iso

Het herkennen van bedwantsen beten

De beten van een bedwants lijken erg op een beet van een mug. Beide veroorzaken rode en jeukende bulten op uw huid. Zoals eerder aangegeven bijt een bedwants vaak meerdere keren achter elkaar. Hierdoor kan het voorkomen dat u meerdere bulten op één rij heeft. De bulten van een bedwants kunnen op heel uw lichaam voorkomen, maar de meest voorkomende plekken zijn waar uw lichaam het matras raakt. Hierbij kan u denken aan uw buik, lenden en rug.

Heeft u rode bultjes op uw huid? Jeukende bultjes kunnen ook komen door een infectie. Laat u altijd informeren door een huisarts. Ook als u allergisch bent voor insectenbeten kunnen de bulten gaan zwellen en (nog meer) jeuken. Twijfelt u of weet u het zeker dat u bedwantsen in huis of in uw bedrijf heeft? Neem voor een inspectie contact op met onze plaagdierspecialisten.

Zijn de beten gevaarlijk?

De beten zorgen voor een jeukende huidirritatie bij de gastheer of gastvrouw. Na enkele dagen kan de huidirritatie gepaard gaan met kleine zwellingen rondom de beet. Bedwantsen hebben om de 8 tot 9 dagen een bloedmaaltijd nodig, het is mogelijk dat als u langere tijd wordt blootgesteld aan de beten dat u zich onwel kan voelen. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is het van belang dat u de bedwants zo snel mogelijk laat bestrijden!

Verspreiding tegengaan

Bedwantsen verspreiden zich vaak naar aangrenzende woningen via naden en kieren in muren of via de doorvoeropeningen van leidingen. Bedwantsen kunnen ook onze reisgenoten zijn. Tijdens de vakantie is de kans groot dat u opeens ongewenste reisgenoten heeft; bedwantsen reizen namelijk vaak mee in uw koffer. Wilt u er zeker van zijn dat er geen bedwantsen meegereisd zijn? Was direct bij aankomst uw kleding op minimaal 50 graden. Met dit wasprogramma doodt u de bedwantsen, larven en eitjes. Uiteraard bent u zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit en de staat van uw kleding na het wasprogramma. Netwerk NV neemt hierin niet de verantwoording.

 

Bedwantsen bestrijding

Weet u zeker dat u bedwantsen in huis heeft? Verplaatst u spullen die in de besmette ruimte staan niet! Het is van belang dat alle spullen in de besmette ruimte blijven staan. U voorkomt hiermee dat de bedwants zich verplaatsen naar een andere ruimte in uw woning. Bedwantsen kan u het beste door specialisten laten bestrijden. Onze plaagdierspecialisten inspecteren de ruimte gronding. Op basis van de inspectie stellen wij een plan van aanpak op en in overleg met u gaan wij aan de slag. Er zijn diverse methodes op bedwantsen in uw woning te bestrijden. Onze plaagdierspecialisten adviseren u graag.

Last van andere ongedierte?

Elk soort ongedierte vraagt om een ander plan van aanpak. Het ene beestje is makkelijker te bestrijden dan de ander. De bestrijdingsdienst bekijkt daarom eerst de grootte, de plaats en de hoeveelheid van het ongedierte. We bekijken samen met u wat ervoor nodig is om het ongedierte voorgoed te bestrijden!

Netwerk NV

Bestrijdingongedierte.nl is onderdeel van Netwerk NV. Dé specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven en particulieren.

Netwerk NV Plaagdiermanagement is een dochteronderneming van de firma Netwerk NV. Netwerk NV is gespecialiseerd in afvalinzameling en verwerking voor bedrijven, daarnaast richten zij zich op een diversiteit aan reinigingsactiviteiten. Lees hier meer over Netwerk NV.