Hoe herken ik een nest van de eikenprocessierups?

De nesten van de eikenprocessierupsen zijn gemakkelijk te herkennen. U kunt ze herkennen aan de witte spinsels rond de oksels van de takken in de boom. Deze spinsels/spinnenwebben zijn nesten bestaande uit de rupsen, hun uitwerpselen en losse brandharen. De eikenprocessierupsen leven voornamelijk in eikenbomen en zijn van april tot en met september actief. Wist u dat de brandharen pas na de derde vervelling van de eikenprocessierups symptomen bij mensen kunnen veroorzaken? De brandharen bij de eerste twee vervellingen veroorzaken geen jeuk, huiduitslag of andere symptomen bij mensen.

Heeft u een nest ontdekt op uw terrein? Maak snel een afspraak en laat het eikenprocessierups nest bestrijden. Onze ongediertebestrijders verwijderen het nest snel en preventief uit de boom. Als u een nest heeft ontdekt, adviseren wij om de boom zo veel mogelijk te vermijden. Moet u toch dicht bij de boom zijn? Draag dan huid bedekkende kleding!

processierups-overlast-bestrijden
processierups-overlast-bestrijden-iso

Wanneer is de eikenprocessierups actief in Nederland?

De eikenprocessierups is sinds 1991 aanwezig in Nederland. Sinds 2018 kunnen we spreken over een echte plaag. De eitjes van de eikenprocessievlinder overwinteren in de eikenbomen en komen vaak in april uit. Het kan zijn dat u in april nog geen klachten en/of symptomen ervaart, maar de eikenprocessierups is in deze maand al zeker actief! Komt u een nest tegen? Laat onze plaagdier specialisten dan snel de processierupsen bestrijden.

Symptomen brandharen eikenprocessierups

Ervaart u symptomen van de brandharen van de eikenprocessierups? Onze plaagdierbestrijders geven tips! Heeft u in ernstige mate symptomen van de eikenprocessierups? Of bent u allergisch? Neem contact op met uw huisarts!

  1. Neem een lauwwarm bad om uw huid te laten rusten
  2. Probeer met plakband de brandharen van uw huid te verwijderen
  3. Bestrijd de jeuk met crème op basis van Aloë Vera

Lees meer tips & trick op de website van Het Rode Kruis.

Eikenprocessierups of bedwantsen?

Twijfelt u of u te maken heeft met de brandharen van de eikenprocessierups of de beten van bedwantsen? Het belangrijkste verschil is dat u de symptomen van de eikenprocessierups, zoals bijvoorbeeld jeuk en huiduitslag, direct ontwikkelt na contact met de eikenprocessierups. Dit komt voornamelijk voor als u in een bosrijke omgeving bent geweest en wanneer u buiten bent. Bedwantsen nestelen zich in meubels, zoals bijvoorbeeld in uw bed. U kunt bedwantsen herkennen aan kleine bloedvlekjes op uw beddengoed of aan de vervellinghuidjes in uw bed. Ook verspreiden bedwantsen een zoete geur.

Heeft u last van een jeukende huid en twijfelt u of het van de brandharen van de eikenprocessierups is? Controleer altijd eerst uw bed. Als u geen van bovenstaande kenmerken herkent, bent u hoogstwaarschijnlijk in contact geweest met de brandharen van de eikenprocessierups.

Eikenprocessierups nest bestrijden

Laat het door u gevonden eikenprocessierups nest bestrijden en zo snel mogelijk door professionals verwijderen! Onze specialisten helpen u graag. Neem contact met ons op en wij zijn zo spoedig mogelijk bij u op locatie. Onze specialisten zijn in het bezit van het vakdiploma Bestrijding Eikenprocessierups en werken met speciale apparatuur om het nest zo secuur mogelijk te verwijderen.

Last van ander ongedierte?

Elk soort ongedierte vraagt om een ander plan van aanpak. Het ene beestje is makkelijker te bestrijden dan de ander. De bestrijdingsdienst bekijkt daarom eerst de grootte, de plaats en de hoeveelheid van het ongedierte. We bekijken samen met u wat ervoor nodig is om het ongedierte voorgoed te bestrijden!

Netwerk NV

Bestrijdingongedierte.nl is onderdeel van Netwerk NV. Dé specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven en particulieren.

Netwerk NV Plaagdiermanagement is een dochteronderneming van de firma Netwerk NV. Netwerk NV is gespecialiseerd in afvalinzameling en verwerking voor bedrijven, daarnaast richten zij zich op een diversiteit aan reinigingsactiviteiten. Lees hier meer over Netwerk NV.