Effectief vliegen bestrijden

Overlast van vliegen in uw woning of bedrijf is het laatste wat u wilt. Vliegen kunnen verschillende ziektes verspreiden die een gevaar vormen voor uw gezondheid. In Nederland zijn er diverse soorten vliegen. Zo hebben wij de huisvlieg, fruitvliegjes, maar ook clustervliegen. clustervliegen lijken erg op de huisvlieg, maar zijn vaak iets grotere en erg behaard. clustervliegen bijten of steken niet en zijn dus ongevaarlijk. In tegenstelling tot de huisvlieg nemen clustervliegen ook geen ziektes en/of bacteriën mee. Ondanks dat clustervliegen ongevaarlijk zijn, veroorzaken ze vaak grote overlast.

vliegen-overlast-bestrijden
vliegen-overlast-bestrijden-iso

Meer vliegen binnen

Zomermaanden
Tijdens de zomermaanden hebben particulieren meer vliegen in huis. Dit komt doordat ramen en deuren open staan en dat de larven zich net ontpopt hebben tot vlieg. Vooral als uw woning aan het water of vlakbij water ligt, kan u overlast van vliegen ervaren. Mensen hangen voornamelijk vliegenstrips op om de vliegen te vangen. Deze strips blijven vaak net te lang hangen waardoor ze niet meer effectief zijn en onhygiënisch ogen. In de zomermaanden heeft u voornamelijk overlast van de huisvlieg of fruitvliegjes. Huisvliegen leven vaak op en rond afval, op dit afval leggen zij ook hun eitjes of uitwerpselen. Fruitvliegjes leven over het algemeen in uw gft-container of ook binnenshuis, bijvoorbeeld in uw keuken of prullenbak. Lees hier meer tips over het bestrijden fruitvliegjes.

Wintermaanden
Ook tijdens de wintermaanden kunnen er meer vliegen binnenshuis zijn. In deze maanden kan u voornamelijk overlast hebben van clustervliegen. Clustervliegen zoeken als de buitentemperatuur daalt een warm plekje om de winter door te komen. Eerst bevinden de clustervliegen zich buitenshuis om de laatste zonnestralen mee te pikken, daarna dringen ze uw woning of bedrijfspand binnen via gaten, kieren en scheuren. Wanneer ze binnenshuis zijn kan u ze voornamelijk aantreffen bij ramen of bij verlichting. Wanneer het lente wordt willen de clustervliegen weer naar buiten en zijn ze te vinden bij de ramen in uw woning of bedrijfspand.

Vliegen bestrijden met de LED-vliegenlamp

Onze LED vliegenlampen zijn speciaal ontwikkeld voor een effectieve vliegenbestrijding. De vliegenlamp straalt UVA uit, dit is een speciaal soort licht waardoor de vliegen naar de lamp worden toegetrokken. In de lamp is een speciale lijmplaat aanwezig. Wanneer de vliegen richting de lamp vliegen raken ze in de lamp gevangen door middel van deze lijmplaat. Op deze manier worden de vliegen op een hygiënische wijze afgevangen. Onze specialisten vervangen periodiek de lijmplaten van de vliegenlamp. Ons advies is om de lijmplaat minimaal acht keer per jaar te vervangen.

Vliegen bestrijden en voorkomen

Wanneer onze specialisten de lijmplaat in uw vliegenlamp vervangen, wordt de lijmplaat altijd gecontroleerd. Op basis van de vondsten kunnen wij een trendanalyse ontwikkeling en kunnen wij u adviseren welke maatregelen u kan nemen om deze vliegensoorten of andere insecten in uw huis of bedrijfspand te weren. Deze werkwijze van monitoren en bestrijden van vliegen is uitermate geschikt in omgevingen waar voedsel wordt bereid of wordt opgeslagen, bijvoorbeeld in keukens, kantines en horeca. Ook voor bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie is de LED-vliegenlamp van Netwerk NV de beste oplossing voor het weren en bestrijden van vliegen. Wij werken volgens de richtlijnen en onze dienstverlening past binnen de principes van diverse voedselveiligheid-programma’s zoals HACCP, BRC, IFS en FFSSC22000.

Last van andere ongedierte?

Elk soort ongedierte vraagt om een ander plan van aanpak. Het ene beestje is makkelijker te bestrijden dan de ander. De bestrijdingsdienst bekijkt daarom eerst de grootte, de plaats en de hoeveelheid van het ongedierte. We bekijken samen met u wat ervoor nodig is om het ongedierte voorgoed te bestrijden!

Netwerk NV

Bestrijdingongedierte.nl is onderdeel van Netwerk NV. Dé specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven en particulieren.

Netwerk NV Plaagdiermanagement is een dochteronderneming van de firma Netwerk NV. Netwerk NV is gespecialiseerd in afvalinzameling en verwerking voor bedrijven, daarnaast richten zij zich op een diversiteit aan reinigingsactiviteiten. Lees hier meer over Netwerk NV.