Ongekende piek in aantal binnenlandse boekingen voor hotelketens en aanbieders vakantiehuizen

Door de aanhoudende Coronamaatregelen besluiten steeds meer Nederlanders de komende periode in eigen land op vakantie te gaan. De stijging komt deels door de geldende Coronamaatregelen, de negatieve reisadviezen en dat je als gast van een hotel wel in het restaurant mag eten. Iets wat sinds half oktober niet meer mogelijk is bij andere horeca.

Door de korte vakanties is er sprake van veel binnenlandse verplaatsingen. Bedwantsen kunnen gemakkelijke met u meereizen in uw koffer, tas of jas. Controleer om deze reden altijd goed uw spullen! De beestjes zijn een wereldwijd probleem, maar ook in Nederland hebben wij overlast van bedwantsen.

bedwants-overlast-bestrijden
bedwants-overlast-bestrijden-iso

Bedwantsen thuis, in een hotel of vakantiehuis

Bedwantsen zijn de ongewenste gasten voor hotelketens en vakantiehuizen. Helaas reizen zij vaak mee in de koffers van de hotelgasten. Op deze manier verdwijnen ze ongezien in muren, vloeren of plafonds van de hotelkamer. U komt bedwantsen het meeste tegen in de slaapkamer: op of onder het bed. Ze voeden zich met menselijk bloed. Het is mogelijk dat de hotelgasten die de bedwantsen hebben meegenomen nog geen overlast ervaren, maar de volgende hotelgasten wel. Ze kunnen namelijk meerdere dagen zonder voedsel. Denkt u overlast te hebben van bedwantsen? Controleer naast het bed de volgende plekken:

  • Tapijten of vloerkleden
  • In of achter schilderijen
  • Kledingkast
  • Nachtkastjes
  • Bekleding van stoelen en sofa’s

 

Bent u een gast en verdenkt u bedwantsen in uw kamer te hebben? Neem dan contact op met de receptie. Zij schakelen voor u onze plaagdierspecialisten in. Heeft u in uw huis of vakantiewoning overlast van bedwantsen en wilt u ze direct bestrijden? Neem dan contact met ons op!

Hoe voorkom ik beten van bedwantsen?

Bedwantsen leven van menselijk bloed en hebben ongeveer elke 8 tot 9 dagen voeding nodig. Het zijn roodbruine beestjes met ongeveer het formaat van een hagelslagkorrel. De bedwants behoort tot de warmbloedige parasieten en komen het meest voor in slaapkamers, vandaar ook de naam bedwants. Het RIVM geeft onderstaande tips om beten van bedwantsen te voorkomen:
– Contoleer op reis altijd de bedden. Kijk of er kleine donkerbruine of rode vlekjes op het matras of op het beddengoed te zien zijn.
– Zet koffers en tassen niet op of onder het bed. TIP: zet uw tas of koffer in de badkamer.
– Koopt u tweedehands kleding of tweedehands houten meubels? Controleer deze op bedwantsen. Bedwantsen kunnen in de kleding of op in kleine barsten van het hout zitten.

Wanneer u een nachtje weg of op vakantie bent geweest en het vriest buiten, dan kan u het beste uw koffer, tas of kussen een nachtje buiten laten staan. De bedwantsen, de larven en hun eitjes gaan namelijk dood met temperaturen onder het vriespunt.

Denkt u dat u toch gebeten bent door een betwants? Lees dan deze blog over: Hoe herken ik een beet van een betwants?

Help ik heb bedwantsen! Moet ik nu thuisblijven?

Wanneer u gebeten bent door bedwantsen hoeft u niet thuis te blijven. Het is enkel van belang dat u niet op een andere locatie gaat overnachten of uw kleding brengt. Bedwantsen blijven niet op het lichaam zitten, maar gaan naar hun schuilplaats. Heeft u beten van een bedwants? Neem dan direct contact met ons op voor het maken van een afspraak! Verplaatst geen spullen in uw woning om verspreiding te voorkomen. Onze plaagdierspecialisten helpen u en geven u het juiste advies!

Last van andere ongedierte?

Elk soort ongedierte vraagt om een ander plan van aanpak. Het ene beestje is makkelijker te bestrijden dan de ander. De bestrijdingsdienst bekijkt daarom eerst de grootte, de plaats en de hoeveelheid van het ongedierte. We bekijken samen met u wat ervoor nodig is om het ongedierte voorgoed te bestrijden!

Netwerk NV

Bestrijdingongedierte.nl is onderdeel van Netwerk NV. Dé specialist in ongediertebestrijding voor bedrijven en particulieren.

Netwerk NV Plaagdiermanagement is een dochteronderneming van de firma Netwerk NV. Netwerk NV is gespecialiseerd in afvalinzameling en verwerking voor bedrijven, daarnaast richten zij zich op een diversiteit aan reinigingsactiviteiten. Lees hier meer over Netwerk NV.